Отидете към основна версия

4 734 15

Защо катастрофира хеликоптерът на Коби Брайънт?

  • коби брайънт-
  • хеликоптер-
  • катастрофа-
  • мъгла-
  • сащ-
  • лос анджелис-
  • разследване

Разследващите са изправени пред логистичен кошмар

Снимка: БГНЕС/ EPA

Милиони хора по света никога не са го срещали, но това не попречи да го обичат безкрайно. Новината за смъртта на баскетболната легенда Коби Брайънт бе определена за най-страшната вест в света на спорта за последните години. Идолът на мнозина си отиде от този свят само на 41 години.

Частен хеликоптер се разби близо до Лос Анджелис, а часове след фаталния инцидент властите обявиха официално, че на борда е бил Коби Брайънт. Една от дъщерите му също загина в авиокатастрофата. След шока от новината идва ред на най-важния въпрос – защо катастрофира хеликоптерът?

Машината се разби на хълм до град Калабасас. Пилотът и осемте пасажери загинаха. Си Ен Ен предаде, че още е рано да се даде категоричен отговор за причините, защото разследващите работят в изключително трудни условия. Местен шериф заяви, че е ситуацията представлява „логистичен кошмар”, защото теренът е труднодостъпен. Разследването се води от Федералната авиационна администрация (FAA).

Една от основните версии, по които се работи, е инцидентът да е бил предизвикан заради лошите метеорологични условия. Над района е имало мъгла по време на трагичния инцидент. Видимостта в неделя е била толкова малка, че полицията на Лос Анджелис е заземила полицейските хеликоптери. Според информация на AP хеликоптерът е летял с 296 км/ч, когато се е разбил.

Няма яснота дали е бил подаден сигнал за бедствие. Свидетели разказват, че хеликоптерът се е забил в хълма с голяма скорост, след което се е възпламенил. Разбилият се хеликоптер е Сикорски S-76. Коби Брайънт често е летял с частния си хеликоптер, който се слави като безопасен. Баскетболната легенда и другите на борда са излетели в 09:06 ч. сутринта, а катастрофата е станала малко преди 10 ч. ФБР също оказва помощ на разследващите, предаде „Лос Анджелис Таймс”. Според експерти по всяка вероятност лошата видимост е причина за инцидента, а не технически проблем с двигателя. Възможно е заключението за катастрофата да излезе чак след няколко седмици.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.

Свързани новини