Отидете към основна версия

2 861 14

Българин е загинал в атаката в Ханау

  • германия-
  • българин-
  • ханау

Бойко Борисов потвърди информацията

Снимка: БГНЕС/EPA

Български гражданин е сред загиналите при стрелбата в германския град Ханау. Информацията за това беше официално потвърдена от „Кризисния център“ на германското външно министерство пред българското посолство в Берлин, съобщи БНР.

Вътрешният министър на провинция Хесен Петер Бойт заяви, че заподозреният за нападенията в Ханау е бил воден от ксенофобия. При атаките в два бара за наргиле бяха убити 9 души. По-късно 43-годишният нападател, идентифициран като Тобиас Р., беше открит мъртъв в жилището си. Там е намерено и тялото на неговата майка, съобщиха още германските власти. Води се разследване по подозрения за тероризъм.

„Първо ми позволете да изкажа съболезнования към нашия сънародник, който е бил на работа в Хесен, разбира се съболезнования и на всички загинали в тая касапница. Използвам случая да изкажа съболезнования към нашия сънародник и семейството му и да кажа, че сме във връзка от сутринта с посланика, с външно министерство“, заяви премиерът Бойко Борисов.

Антоанета Байчева допълни, че българинът е започнал от скоро работа в наргиле бара, където беше извършена атаката.

По разпореждане на министъра на външните работи Екатерина Захариева генералният консул на България във Франкфурт на Майн Антоанета Байчева е установила контакт с близките на сънародника ни, като е предложила помощ от страна на Министерството на външните работи и оказва пълно съдействие по случая.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: