Last news in Fakti

21 Февруари, 2020 16:40 1 446 10

Стрелбата в Ханау е терористичен акт, извършен от расист

  • ханау-
  • германия-
  • стрелба-
  • убити-
  • тероризъм-
  • хорст зеехофер

Престъплението е терористичен акт, мотивиран от расизма

Стрелбата в Ханау е терористичен акт, извършен от расист - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Стрелбата в германския град Ханау е расистки мотивиран терористичен акт, заяви германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер, цитиран от германските медии.

Ясно е, че престъплението в Ханау е терористичен акт, мотивиран от расизма, каза Зеехофер на пресконференция в Берлин. Той предупреди, че заплахата за сигурността, свързана с крайната десница, е много висока в Германия.

"Ще затегнем мерките за сигурност на чувствителни места, по-специално в джамиите", каза Зеехофер и допълни, че сигурността ще бъде завишена и на летищата. При кървавата атака в град Ханау загина и български гражданин. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до своя германски колега Хайко Маас по повод стрелбата в Ханау, причинила жертви и ранени.

„Приемете най-дълбоките ми и искрени съболезнования за жертвите на кървавия инцидент в Ханау“, пише министър Захариева. Тя изказва приятелска и човешка съпричастност към скръбта на близките и роднините на жертвите и солидарност и подкрепа за германския народ. „Потресена съм от този пореден акт на жестокост. Проявите на насилие и екстремизъм са абсолютно недопустими и не могат да бъдат оправдани с никакви аргументи и каузи“, посочи българският вицепремиер.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Франкоффон

    8 1 Отговор
    Една гражданска война ще дойде добре за немската кочина.
  • 2 Снайперист

    6 1 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 3 Има надежда за германистан

    7 3 Отговор
    Щом започнаха да ликвидират цингани(българи +кюрди) значи се пробуждат

    Коментиран от #5

  • 4 Hristo

    2 1 Отговор
    Losho za nasheto mom4e-mnogo mlado. Dano tova da e samo na4aloto na 4tiq raix. Vun ot Evropa vsi4ki neevropeici i muslita - 4almi.
  • 5 Тръмп

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "Има надежда за германистан":

    България и Кюрдистанците са най-нелепата цел,тоя немски олигофрен е бил с Едипов комплекс живеещ с 72годишната Вещица и си е остан докрай в утробената и клоака!!!:):):)
  • 6 ПЕНКО

    5 3 Отговор
    ГЕРМАНЕЦЪТ СИ Е В РОДИНАТА !!! ТУРЧОЛЯТА И АРАБИТЕ В ГЕРМАНИЯ- НЕ СА В ТУРЦИЯ И АРАБИЯ , А СА НАВЛЯЦИ В ГЕРМАНИЯ !!!! ГЕРМАНЦИТЕ СА СТРАДАЛИ С ХИЛЯДОЛЕТИЕ ЗА ПОСТИГНАТ ТОЗИ СТАНДАРТ /С ТРУД И ЛИШЕНИЯ / ,НО 400 ТЕ НЕМСКИ ФАМИЛИИ /ГОСПОДАРИ НА ИКОНОМИКАТА/ РЕШИХА , ЧЕ ТУРЦИ И АРАБЕСКИ СА ИМ ИЗГОДНИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #7

  • 7 Хахахаха

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "ПЕНКО":

    Германия съществува от 1871-ва бе каун какво хилядолетие.

    Коментиран от #8

  • 8 MEHR

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Хахахаха":

    А ти умнико седни прочети някоя книга! Германските народи и племена са доста по древни от колкото си мислиш ти! Германска конфедерация е преди 1871г., с което грешиш, а преди това е Свещена Римска империя (всички германски народи са обединени)

    Коментиран от #9

  • 9 Хахахаха

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "MEHR":

    Свещената римска империя бита от французите у всяка битка и вечен васал на Наполеон ли.Ахахаха

    Коментиран от #10

  • 10 охобохо

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хахахаха":

    Бити не бити всички сме европейци , а не резаци ! Резаците да си отиват от другата страна на босфора!
Новини по държави: