Отидете към основна версия

1 885 14

Беларус ще бъде домакин на военно учение

  • беларус-
  • русия-
  • учение-
  • военно учение-
  • одкс

В маневрите ще се включат контингенти от членките на ОДКС

Снимка: БГНЕС/ EPA

Над 700 военнослужещи и 100 единици техника, включително хеликоптери и дронове, ще участват в учението на Организацията на договора за колективна сигурност (ОДКС) "Нерушимо братство 2020" от 12 до 16 октомври на полигона Лосвидо във Витебска област на Беларус, съобщи днес беларуското министерство на отбраната, пише Новини.бг.

В маневрите ще се включат контингенти от държавите членки на ОДКС, оперативни групи от обединения щаб и секретариата на организацията, полицейски сили и екипи от министерствата по извънредните ситуации. Като наблюдатели се очаква да пристигнат представители на Международния комитет на Червения кръст, предаде ТАСС. Първият етап от учението ще включва подготовка за операция на Колективните миротворчески сили към ОДКС, на втория ще се тренират практически действия при мироподдържаща операция.

Маневрите от серията "Нерушимо братство" се провеждат от 2012 г. всяка година на територията на една от страните членки. В момента в ОДКС членуват Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан, Русия и Таджикистан; наблюдатели към парламентарната асамблея на обединението са Афганистан и Сърбия.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: