Отидете към основна версия

2 941 6

Нова буря заплашва САЩ

  • санди-
  • буря-
  • сащ-
  • ню йорк

Отменен е прочутият маратон в Ню Йорк

Нова буря заплашва Съединените Щати точно в деня на изборите - 6-ти ноември, предупреждават американските синоптици. Възможно е силни ветрове, дъжд и снежни виелици да ударят Източното крайбрежие.

Броят на жертвите от урагана Санди достигна вече 109 души, а последствията от разрушенията ще се преодоляват с месеци.

Доставките на гориво са приоритет на правителството. Военното министерство набавя над 80 млн. литра бензин и дизел за засегнатите райони.

Същевременно кметът на града Майкъл Блумбърг реши да отмени маратона, който бе предвиден за неделя, предаде АФП.
Така Блумбърг отстъпи пред възраженията на своите подчинени и на някои депутати, които виждаха в маратона обида към пострадалите от урагана.
Въпреки че хиляди нюйоркчани остават без електричество, отопление и вода, кметът възнамеряваше да последва примера на предшественика си Руди Джулиани, който не отмени маратона след атентатите на 11 септември 2001 година.

В събота все още около 2.5 милиона души остават без електричество, докато в петък без ток са били 3.5 милиона души, съобщи американското енергийно министерство, цитирано от Ройтерс.

Щатът, в който ситуацията с електропреносната система е най-тежка, е Ню Джърси, където 32% от потребителите са без електричество.

Около 9% от нюйоркчаните все още нямат ток.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини