Last news in Fakti

5 Ноември, 2012 20:47 775 0

1,4 млн. души в САЩ са без ток

  • санди-
  • ураган-
  • сащ

 

Близо 1,4 милиона американски домакинства продължават да са без ток една седмица след преминаването на опустошителния ураган Санди в североизточната част на страната, съобщи министерството на енергетиката в комюнике.

В разгара на бедствието 8,5 милиона домакинства в 21 щата останаха без ток, припомня министерството. Повечето хора, които продължават да търпят последиците от супербурята, се намират в щатите Ню Джърси (над 779 000 домакинства) и Ню Йорк (487,900 домакинства). Те пострадаха най-тежко при преминаването на урагана Санди, който удари американското крайбрежие миналия понеделник.

В град Ню Йорк електроподаването в Манхатън е възстановено, но хиляди хора остават без ток в други квартали на града, главно в Куинс, в момент, когато студът се прибави към затрудненията на пострадалите. По данни на министерството 27% от бензиностанциите в Ню Йорк и в големите околни градове все още не продават горива. Преди два дни те бяха 38%, уточнява същият източник.

В някои отворени бензиностанции чакането за снабдяване с гориво продължава с часове, а някои от тях са въвели разпределение, ограничаващо до 30 долара разходите за всеки автомобилист. Снабдяването с бензин е необходимо за генераторите, които често са единственият източник на отопление за лишените от ток домакинства.

Междувременно беше съобщено, че повечето училища в Ню Йорк са отворили врати днес. Нюйоркското метро работи на 80%.

Вчера кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг посъветва родителите да облекат децата си с един пуловер повече преди да ги изпратят на училище, тъй като в някои от тях няма отопление. 57 училища обаче останаха затворени днес, тъй като са претърпели много сериозни материални щети, съобщи кметството в града. Техните ученици ще бъдат преместени в други училища от сряда, уточни същият източник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА