Last news in Fakti

3 Ноември, 2012 19:39 2 937 6

Нова буря заплашва САЩ

  • санди-
  • буря-
  • сащ-
  • ню йорк

Отменен е прочутият маратон в Ню Йорк

Нова буря заплашва Съединените Щати точно в деня на изборите - 6-ти ноември, предупреждават американските синоптици. Възможно е силни ветрове, дъжд и снежни виелици да ударят Източното крайбрежие.

Броят на жертвите от урагана Санди достигна вече 109 души, а последствията от разрушенията ще се преодоляват с месеци.

Доставките на гориво са приоритет на правителството. Военното министерство набавя над 80 млн. литра бензин и дизел за засегнатите райони.

Същевременно кметът на града Майкъл Блумбърг реши да отмени маратона, който бе предвиден за неделя, предаде АФП.
Така Блумбърг отстъпи пред възраженията на своите подчинени и на някои депутати, които виждаха в маратона обида към пострадалите от урагана.
Въпреки че хиляди нюйоркчани остават без електричество, отопление и вода, кметът възнамеряваше да последва примера на предшественика си Руди Джулиани, който не отмени маратона след атентатите на 11 септември 2001 година.

В събота все още около 2.5 милиона души остават без електричество, докато в петък без ток са били 3.5 милиона души, съобщи американското енергийно министерство, цитирано от Ройтерс.

Щатът, в който ситуацията с електропреносната система е най-тежка, е Ню Джърси, където 32% от потребителите са без електричество.

Около 9% от нюйоркчаните все още нямат ток.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАН

    1 0 Отговор
    Земетресението в Перник нанесе щете равни на урагана Санди.Но мисля че те ще се оправят а ние още дълги години ще си чакаме комисиите да се справят с бумащината...!
  • 2 кик

    0 0 Отговор
    санди е 4ул призивите на сърбите хахахааха
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    Господ ги наказва,за дето се месят навсякъде по света.Защо не оставятвсеки на си живее живота по начина по който си иска ,защо разбутват всички държави ,какво им пречеха в северна Африка,че ги разбутаха.Ще им дойде и тяхното време.Господ забавя,но не забравя.Проклети да са.
  • 4 Имотен

    1 0 Отговор
    В Б-я всички имаме по 2 собствени имота минимум , а тези нещастни хора живеят под наем . Предлагам да ги приютим тази зима в България. Хем ще оцелеят на този божествен климат тук, хем ще разберат докъде сме я докарали с демокрацията за последните 23 г. щедро доставяна от тяхното правителство по целия свят и налагана от 10 км височина ( с авиобомби ).
  • 5 prizrak

    0 0 Отговор
    Кухи лейки сте и това е.....
  • 6 никой

    0 0 Отговор
    към кик-сърбите сa наши вековни и настоящи врагове...