Отидете към основна версия

4 748 35

44-годишен отвлече 13-годишна за булка

  • пакистан-
  • момиче-
  • булка-
  • насилие-
  • женитба

21% от пакистанските момичета се женят преди 18-годишна възраст

Снимка: Shutterstock

В Пакистан 44-годишен местен жител отвлече 13-годишно момиче от християнско семейство и я принуди да приеме исляма и се омъжи за него, съобщава „Лента“, цитирана от БГНЕС. Отвличането е извършено на 13 октомври, а два дни по-късно мъжът представя свидетелство за брак, в което се посочва, че момичето е на 18 години и доброволно е приела исляма. Твърди се, че момичето се е опитало да избяга при майка си по време на процеса, но новият ѝ съпруг я е задържал.

Заради този инцидент се проведоха протести в родния град на момичето, Карачи. Съдът обаче счете брака за законен. „Това е жалко, защото пакистанската полиция и съдилища не спазват собствените си закони, а също така пренебрегват международните стандарти, особено в случаите на принудителна промяна на вярата и принудителен брак, дори в най-високите съдилища“, каза Насир Саид, директор на Центъра за правна помощ.

Както отбелязва таблоидът, според статистиката 21% от пакистанските момичета се женят преди 18-годишна възраст. Много родители считат, че момичетата трябва да се оженят веднага щом достигнат пубертета.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 11 гласа.

Свързани новини