Отидете към основна версия

2 924 19

ОССЕ: Тръмп злоупотребява с правомощия!

  • доналд тръмп-
  • джо байдън

Републиканецът обвини демократите, че са "откраднали" победата му, като са гласували след затварянето на избирателните секции

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Наблюдателите на американските избори от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) днес обвиниха американския президент Доналд Тръмп в "явна злоупотреба с правомощия" заради това, че е поискал спиране на преброяването на бюлетините от вота преди края на процеса, предаде Франс прес.

"Това, което наистина е обезпокоително, е, че американският държавен глава поиска прекратяване на преброяването от резиденцията си в Белия дом, заобиколен от всички атрибути на властта, по повод предполагаемата му победа.

Това беше явна злоупотреба с правомощия", каза германският депутат Михаел Георг Линк, координатор на международните наблюдатели, отговорни за проследяването на гласуването, в интервю за германския всекидневника "Щутгартер Цайтунг".

Той подчерта също, че "обвиненията на Тръмп в изборни манипулации са неоснователни", предава БТА.

ОССЕ вече коментира вчера "необоснованите твърдения" на американския президент. Тръмп обвини демократите, че са "откраднали" победата му, като са гласували след затварянето на избирателните секции.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: