Отидете към основна версия

4 629 6

Атентат в автобус в Тел Авив - Обновена - Видео 18+

  • тел авив-
  • автобус-
  • израел-
  • газа

Ал Арабия съобщава, че полицията издирва жена, която е заподозряна за съучастник в атентата

Атентат в автобус в Тел Авив. Полицията съобщава за най-малко за 21 ранени. Петима от тях са тежко ранени.

Това е терористична атака, заяви представител на полицията.

По информация на българското посолство в Израел до момента няма данни за ранени български граждани, съобщиха от МВнР.

Очевидци разказват пред местни медии, че мъж влязъл в автобуса, хвърлил по средата чанта и избягал. Секунди след това се видяла бяла светлина и се чул взрив, пише в. "Аарец".

Силите на реда издирват атентатора.

Говорителят на премиера на Израел Бенямин Нетаняху – Офир Генделман написа в профила си в Туитър, че експлозията в Тел Авив е терористична атака, предизвикана от бомба.

„Ал Арабия“ съобщава, че полицията издирва жена, която е заподозряна за съучастник в атентата.

Атентатът става на фона на продължаващата ескалация на напрежението в Близкия изток.

Часове след пристигането в региона на американския държавен секретар Хилари Клинтън, радикалните групировки ясно показват, че не желаят да приемат примирието, коментираха за Факти.бг специалисти по Близък изток.

Според тях атентатът може да послужи повод за широкомащабна военна кампания в Ивицата Газа.

Това е първият сериозен терористичен акт в Тел Авив от години, припомниха за Факти.бг местни експерти по тероризъм. Те отбелязаха, че полицията е отцепила широк периметър, за да предотврати втора експлозия в района.

Обичайна практика на терористи е след първия взрив, когато се съберат на едно място много хора да има втори, за да се предизвикат по-големи жертви и разрушения, припомня в. "Джерусалем поуст".

Последният голям атентат беше през април 2006 г., когато палестинец-самоубиец уби 11 души, взривявайки се на опашка за сандвичи в центъра на града.

Новината за взривения автобус в Тел Авив беше съобщена от високоговорители, разположени на обществените сгради и джамиите в контролираната от Хамас Ивица Газа. В официално съобщение радикалната терористична палестинска организация обяви, че нападението е естествена реакция на еврейските удари и убийства на мирни палестинци.

Очаквайте подробности!

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини