Last news in Fakti

21 Ноември, 2012 12:22 4 626 6

Атентат в автобус в Тел Авив - Обновена - Видео 18+

  • тел авив-
  • автобус-
  • израел-
  • газа

Ал Арабия съобщава, че полицията издирва жена, която е заподозряна за съучастник в атентата

Атентат в автобус в Тел Авив. Полицията съобщава за най-малко за 21 ранени. Петима от тях са тежко ранени.

Това е терористична атака, заяви представител на полицията.

По информация на българското посолство в Израел до момента няма данни за ранени български граждани, съобщиха от МВнР.

Очевидци разказват пред местни медии, че мъж влязъл в автобуса, хвърлил по средата чанта и избягал. Секунди след това се видяла бяла светлина и се чул взрив, пише в. "Аарец".

Силите на реда издирват атентатора.

Говорителят на премиера на Израел Бенямин Нетаняху – Офир Генделман написа в профила си в Туитър, че експлозията в Тел Авив е терористична атака, предизвикана от бомба.

„Ал Арабия“ съобщава, че полицията издирва жена, която е заподозряна за съучастник в атентата.

Атентатът става на фона на продължаващата ескалация на напрежението в Близкия изток.

Часове след пристигането в региона на американския държавен секретар Хилари Клинтън, радикалните групировки ясно показват, че не желаят да приемат примирието, коментираха за Факти.бг специалисти по Близък изток.

Според тях атентатът може да послужи повод за широкомащабна военна кампания в Ивицата Газа.

Това е първият сериозен терористичен акт в Тел Авив от години, припомниха за Факти.бг местни експерти по тероризъм. Те отбелязаха, че полицията е отцепила широк периметър, за да предотврати втора експлозия в района.

Обичайна практика на терористи е след първия взрив, когато се съберат на едно място много хора да има втори, за да се предизвикат по-големи жертви и разрушения, припомня в. "Джерусалем поуст".

Последният голям атентат беше през април 2006 г., когато палестинец-самоубиец уби 11 души, взривявайки се на опашка за сандвичи в центъра на града.

Новината за взривения автобус в Тел Авив беше съобщена от високоговорители, разположени на обществените сгради и джамиите в контролираната от Хамас Ивица Газа. В официално съобщение радикалната терористична палестинска организация обяви, че нападението е естествена реакция на еврейските удари и убийства на мирни палестинци.

Очаквайте подробности!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хана

    0 0 Отговор
    Ето това е ужасно! Наля масло в огъня.
  • 2 кибела

    0 1 Отговор
    Бог да пази всички които живеят в Израел от фанатизирани терористи.
  • 3 аз

    2 1 Отговор
    юдеите си го просят,само бъзикат чалмите и после се оплакват.Да бе мирно седяло не би чудо вигяло
  • 4 Рени Арие

    0 1 Отговор
    Много моля хора които нямат никаква представа за какво става дума, към АЗ, да се въздържат от коментари. Аз съм свидетел на военните действия при Персийската криза, и знам какво преживях и , че се молихме когато бомбандират да не са биологични или химични атаки, защото тогава няма спасение. И съм свидел как този народ става повече от единен, как когато завият сирени, ако те завари на улицата непознати спират с колите и те предвижват до най-близкото бомбообежище. Така, че моля господ да даде сили и кураж на този изстрадал народ и този път достойно да излезе от поредната конфликтна ситуация, когато по приумица ерейте са виновни за всичко. Може би и за всекидневните обстрели на Аждот, може би и за атентатите с Дискотеката в Тел-Авив, защо винаги в мрежата има клипове или снимки на ранени дечица в Газа, а не се показват децата на Аждот, или избитите деца от дискотеката. Кураж ИЗРАЕЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 5 муспи

    1 0 Отговор
    Рене Арие, това не е народ а хазарско племе, тюркско. То с мафиозни средства е завладяло света и в службата си на дявола провежда геноцид на бялата раса, като най усърдно е с българите. За какво противопоставяне между палестинците, впрочем тяхни братовчеди и това племе,когато разликата във въоръжението им е невъобразима - от едната страна камъни и ракети направени от улични стълбове, а от другата третата армия в света, след американската и китайската, американската също е хазарска, китайската им е под контрол. И този театър на конфликт с арабите се разиграва за пред бялите, за да изглежда естествено заливането на Европа с диваци, и най вече изместване настрани вниманието от водената дяволска война с християнството. Ние българите унищожени за две десетилетия с една трета, с нищо не можем да се противопоставим в тази световна конспирация, но като виждаме такива случки се радвме. "Радвайте се като видите всичко това, защото идва краят" ни казва нашия Господ. И накрая - какво правиш в България? Тука те мразят и това се трупа върху тебе без да го виждаш.
  • 6 Явор Кръстев

    0 0 Отговор
    Това или е някаква машинация или Хамас са олигофрени, не мога да преценя.