Last news in Fakti

20 Ноември, 2012 11:57 1 086 0

Мъж атакува US посолство в Тел Авив

  • сащ-
  • посолство-
  • тел авив-
  • израел-
  • газа

Охраната на американското посолство в Тел Авив е била принудена да открие огън срещу неизвестен мъж, който нападнал служител с нож и брадва, заяви говорителка на израелската полиция, цитирана от АФП.

Новината за престрелката пред сградата на американското посолство в Тел Авив беше съобщена първо от израелското обществено радио. Минути по-късно говорителката на полицията Люба Самри потвърди инцидента.

"Мъжът е дошъл пред американското посолство в 11:00 часа местно време (09:00 GMT) с нож и брадва и ранил един от охранителите в крака. Това накарало колегите му да открият огън", обясни Самри.

Говорителят на полицията на Тел Авив Орит Фрийдман уточни, че нападателят е израелец около 40 годишен. От полицията не изключват версията политически мотиви да стоят зад нападението.

От посолството на САЩ отказват коментар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА