Отидете към основна версия

2 940 12

Още една надежда на Тръмп отиде в кошчето

  • пенсилвания-
  • доналд тръмп

Върховният съд отхвърли искане за незачитане на резултатите от вота в Пенсилвания

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският Върховен съд отхвърли искане за незачитане на резултатите от президентските избори в щата Пенсилвания. Отхвърленият иск, подаден от съюзници на Тръмп е поредният неуспешен опит за заличаване победата на демократа Джо Байдън миналия месец.

Най-високата съдебна инстанция в страната, в която трима от съдиите са избрани от Тръмп не обоснова отказа да разгледа иска и не оповести гласуването по казуса. Това беше първият опит на съюзниците на Тръмп да променят изхода от вота достигнал до инстанцията.

Искът е част от вълна от процеси и в някои случаи лична намеса на Тръмп и неговите адвокати в опит да не се зачете победата на Байдън в ключови щати. Доводите, които до момента така и не са доказани са за мащабни измами в ущърб на Тръмп. Опитите за преобръщане на вота към момента са неуспешни както на местно така и на федерално ниво, но напрежението остава със случаи на заплахи за насилие спрямо официални лица от страна на привърженици на Тръмп.

Вчера щатът Тексас обяви, че е подал иск във Върховния съд срещу щатите Джорджия, Мичиган, Филаделфия и Уисконсин. Аргументът е, че промените, които те са направили в избирателните процедури насред коронавирусната пандемия, са незаконни, предаде Ройтерс. Новината бе съобщена от главния прокурор на Тексас, републиканецът Кен Пакстън.

При някои спорове между щатите те имат право да внасят иск директно във Върховния съд, където сега консерваторите имат мнозинство от 6 срещу 3 гласа и в който трима съдии бяха назначени от президента Тръмп.

Върховният съд не е задължен да разгледа случая, който е последно юридическо усилие, имащо за цел да обърне в полза на Доналд Тръмп резултата от президентските избори от 3 ноември, спечелени от демократа Джо Байдън. Байдън победи в четирите гореспоменати щата.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.

Свързани новини