Last news in Fakti

9 Декември, 2020 11:35 2 939 12

Още една надежда на Тръмп отиде в кошчето

  • пенсилвания-
  • доналд тръмп

Върховният съд отхвърли искане за незачитане на резултатите от вота в Пенсилвания

Още една надежда на Тръмп отиде в кошчето - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският Върховен съд отхвърли искане за незачитане на резултатите от президентските избори в щата Пенсилвания. Отхвърленият иск, подаден от съюзници на Тръмп е поредният неуспешен опит за заличаване победата на демократа Джо Байдън миналия месец.

Най-високата съдебна инстанция в страната, в която трима от съдиите са избрани от Тръмп не обоснова отказа да разгледа иска и не оповести гласуването по казуса. Това беше първият опит на съюзниците на Тръмп да променят изхода от вота достигнал до инстанцията.

Искът е част от вълна от процеси и в някои случаи лична намеса на Тръмп и неговите адвокати в опит да не се зачете победата на Байдън в ключови щати. Доводите, които до момента така и не са доказани са за мащабни измами в ущърб на Тръмп. Опитите за преобръщане на вота към момента са неуспешни както на местно така и на федерално ниво, но напрежението остава със случаи на заплахи за насилие спрямо официални лица от страна на привърженици на Тръмп.

Вчера щатът Тексас обяви, че е подал иск във Върховния съд срещу щатите Джорджия, Мичиган, Филаделфия и Уисконсин. Аргументът е, че промените, които те са направили в избирателните процедури насред коронавирусната пандемия, са незаконни, предаде Ройтерс. Новината бе съобщена от главния прокурор на Тексас, републиканецът Кен Пакстън.

При някои спорове между щатите те имат право да внасят иск директно във Върховния съд, където сега консерваторите имат мнозинство от 6 срещу 3 гласа и в който трима съдии бяха назначени от президента Тръмп.

Върховният съд не е задължен да разгледа случая, който е последно юридическо усилие, имащо за цел да обърне в полза на Доналд Тръмп резултата от президентските избори от 3 ноември, спечелени от демократа Джо Байдън. Байдън победи в четирите гореспоменати щата.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз40

    11 2 Отговор
    А бе изтупали са си пътеките. Тук също нищо не можем да направим с изборните измами.

    Коментиран от #2

  • 2 !!!?

    4 11 Отговор

    До коментар #1 от "Аз40":

    Изборните измами при избирането на Фигуранта ли имаш предвид !!!?
  • 3 1234

    21 5 Отговор
    След последните "избори" в Сащ, тази държава няма право, да говори , за каквато и да е демокрация. Цирка е пълен. Съдията дори не се обосновава, защо отхърля делото- просто го отхвърля, отказва , да поеме отговорнос, защото радикалите ще го линчуват.
  • 4 Ташун Касапа

    13 3 Отговор
    АМЕРИКАНЦИТЕ ЩЕ ГРАБНАТ ОРЪЖИЯТА СЛЕД ТАЗИ ИЗМАМА И НЕСПРАВИДЛИВОСТ.
  • 5 Юсуффф

    17 3 Отговор
    Егаси американския съд,взима решение и не се мотивира защо.Цирк!
  • 6 Прокурор

    11 3 Отговор
    Без мотиви решението е нелигитимно!
  • 7 kire

    7 3 Отговор
    дойче зеле дела и документи
  • 8 Мислещ

    1 1 Отговор
    Стига ни занимавахте и Тръмп като Байдън единия безумен другия сенилен т.е оглупял ясно е че са подставени лица въпроса е на кого това пишете журналисти ма нали сте мисирки нямате време трябва да се пасе
  • 9 3,14К

    9 2 Отговор
    Всеки щат има свой върховен съд и този от Пенсилвания е отхвърлил иска, а не този от 9-те съдии. Пак грешна информация.
  • 10 Луд с картечница

    2 2 Отговор
    Тоя няма ли да спре да се излагаш. Себеуважение няма ли
  • 11 туйонуй

    5 3 Отговор
    Всички кухавелници, на които последната надежда им беше Върховният Съд, ще трябва скоро да си измислят друга надежда. Но каквото и да си измислят, ще си останат безнадеждни, така че по-добре да не правят излишни напъни. Да вяврваш, че някой съд ще отмени вотът на населението, само защото съдията е назначен от губещия, е ясна диагноза какъв си, как мислиш и за какво се бориш. Колкото и да е непрефектна съдебната система в САЩ, тя си остава най-добрата в целия свят и това за пореден път се доказа. И точно това дразни най-много всички Путкинисти и русофилистици.
  • 12 Мирчев

    0 0 Отговор
    Върховният съд на САЩ отряза квитанцията на Тръмп с жалбата на щатаТексас за анулиране на изборните резултати в Пенсилвания, Мичиган, Уисконсин и Джорджия. Какво още може да измисли оранжевият за да разнебити държавата? Жалък Тръмп.