Last news in Fakti

9 Декември, 2020 07:55 6 452 15

Удар в гърба за Тръмп

  • сащ-
  • доналд тръмп

Камарата на представителите на САЩ одобри проект за военен бюджет, срещу който е президентът

Удар в гърба за Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Камарата на представителите на Конгреса на САЩ с голямо мнозинство прие законопроекта за бюджета на САЩ в областта на отбраната, на който президентът Доналд Тръмп каза, че ще наложи вето, предаде Ройтерс.

Бюджетът възлиза на 740 милиарда долара и бе одобрен с 335 гласа „за“ срещу 78 против. Тази разлика е достатъчна, за да се отхвърли ветото, обещано от Тръмп, посочва БТА.

През следващите дни законодателството се очаква да бъде одобрено и от Сената.

Една от мерките, които Тръмп е критикувал, е преименуването на военни бази, носещи имена на генерали от Конфедерацията. Това обаче се подкрепя и от долната камара, в която мнозинство имат демократите, и от Сената, който е под контрола на републиканците. Тръмп е недоволен и от факта, че в законопроекта не се предвижда отмяна на раздел 230 от закона за етиката в сферата на комуникациите, който защитава компании като Алфабет, Туитър и Фейсбук от съдебни искове заради съдържание, публикувано на техните платформи.

Проектобюджетът съдържа и текст за разширяване на санкциите срещу газопроводите „Северен поток-2“ и „Турски поток“, предаде ТАСС.

В рамките на проекта е одобрена и инициативата за задължително налагане на санкции на Турция заради купуването на руските зенитни ракетни системи С-400. Не по-късно от 30 дни след влизането в сила на закона за бюджета президентът е длъжен да въведе пет или повече ограничителни мерки по отношение на всяко лице, съзнателно участвало в придобиването на системите С-400, се казва в документа.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 един от многото

    33 2 Отговор
    Едно баба си знае , едно си бае. Санкции , въоръжение , санкции , въоръжение , като латерна са.

    Коментиран от #8

  • 3 3,14К

    36 1 Отговор
    А за съдебния иск до върховния съд на Тексас срещу 4 щата с манипулираните избори кога ще напишете? Това е публикувано даже и в CNN.
  • 4 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    29 5 Отговор
    Санкции, санкции, санкции, ако не става така, следват шантажи, атентати, убийства - такава е цялата история на държавата с 250-годишна история...
  • 5 какъв упадък

    7 5 Отговор
    ами щом в този законопроект има санкции срещу Турция за С-400. сега само с вето на Тръмп те могат да бъдат спрени. логично и от това, което показа неговият курс, подкрепяйки световния лидер на ислямистките терористи, когото той нарича свой приятел и велик шахматист, той ще направи точно това, ще наложи вето върху отбранителния бюджет на Америка
  • 6 Киряк Бойко турския везир

    10 1 Отговор
    Време е да бегам при Ердоган в Анадола!
  • 7 Дългият

    6 0 Отговор
    Първото лице....Султан Ердоган....
  • 8 Петото

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "един от многото":

    Няма да напишат . Понеже тук се препечатва само смрад, то и Найден няма да е президент, но да си мечтае още десет дена, да събира правителство. Вестниците отдавна вече са средство за манипулиране и нищо общо с новини.
  • 9 mps2001

    3 8 Отговор
    още 5 дена ще гледаме как бай дони се измъчва.
    на 14ти мачът ще бъде свирен.
  • 10 Хасан се крие

    7 0 Отговор
    Нов удар в гърба за Ердоган!!! Силите на Хафтар унизиха турците.... Те заловиха турски кораб, превозващ наркотици за джихадистите в Мисрата!! Според турците това е била хуманитарна помощ ... лекарства, хахаха !!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Фъкoff

    3 9 Отговор
    Руските тролове взеха да хленчат. Тръмп си отива, а с него и надеждите им Русия да бутне демокрациите.
  • 13 коментар

    5 2 Отговор
    Не виждам как ще се спре Северен поток 2,Турски поток,закупените руски зенитни ракети С-400/какво се очаква, да бъдат върнати на Русия-голям смях/.За неграмотните сащ може да им се привижда ,нещо такова,но на българите-не!Всичко ще приключи ,така както са подписани договорите между Ердоган и Вл. Путин.За България ,която се насади на "пачи яйца"със закупуването на чертежи от преди 50 г.на 8 F 16-това вече е пъпота и липса на разум.Ние ще ги платим.
  • 14 Аристотелович

    0 1 Отговор
    Още през 1961 президента Айзенхауър на тръгване предупреди в реч народа на Америка че се надига хищен военно-промишлен комплекс и техногенни технократи, които ще се опитват да превземат обществото и да му диктуват правилата на живота.
    През 2020г особено ясно си личи правотата му.
    Дони, пресечи рубикона!
    Започни да режеш главите на ламята!
  • 15 БРЦК

    0 0 Отговор
    Тръмп и 44 по ред след него няма САЩ. ВСЯКА ЖАБА В ГЬОЛА СИ