Отидете към основна версия

2 236 20

Френска връзка! Макрон се обяви за продължаване на диалога с Русия

  • франция-
  • русия-
  • еманюел макрон

Президентът на Франция изтъкна още, че ще направи всичко възможно, за да подкрепи всяка американска инициатива за възобновяване на диалога с Техеран по ядрения въпрос, какъвто почти няма

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Франция Еманюел Макрон се обяви за продължаване на диалога с Русия. По време на видеоконференция с базирания във Вашингтон мозъчен тръст Атлантически съвет, Макрон заяви, че е от съществено значение диалогът с президента Владимир Путин да продължи в интерес на "мира и европейската стабилност", въпреки осъждането на затвор на руския опозиционер Алексей Навални.

Френският държавен глава определи присъдата като "огромна грешка", дори за стабилността на Русия, предаде Франс прес.

Този вторник той вече осъди "неприемливото" осъждане на Навални, защото "политическото несъгласие никога не е престъпление" и призова за незабавното му освобождаване. Но пред Атлантическия съвет Макрон защити политиката си на "повторно ангажиране" на ЕС с Русия, за което той говори от началото на своя президентски мандат.

Президентът на Франция изтъкна още, че ще направи всичко възможно, за да подкрепи всяка американска инициатива за възобновяване на диалога с Техеран по ядрения въпрос, какъвто почти няма, след оттеглянето през 2018 г. на САЩ от подписаното през 2015 г. международно споразумение.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: