Отидете към основна версия

30 018 22

15,5 млн. долара обезщетение за затворник, забравен в единочка

  • затвор-
  • единична килия-
  • обезщетение-
  • сащ

Американец, забравен цели 2 години в единична килия, ще получи 15, 5 милиона долара обезщетение, съобщи Ен Би Си Нюз. Това е една от най-големите компенсации за затворник в цялата история на САЩ. Първите 6 милиона долара Стивън Слевин ще вземе още до края на седмицата.

За времето, прекарано в единочката, ноктите на краката на 59-годишния мъж започнали да се увиват около глезените му, а поради невъзможността да се къпе кожата на тялото му била обхваната от гъбички. На Слевин също така се наложило сам да си вади зъби, тъй като нямал право да посещава дентист. 

“От престоя в затвора психичното здраве на Стивън сериозно се разклати и той не можа да се възстанови. Никакви пари не могат да върнат времето назад. Но с тази сума за него все пак се появява някакъв шанс“, заявил адвокатът му Мат Коил.

Слевин бил арестуван през 2005 г. по подозрение за шофиране в пияно състояние, а също и защото автомобилът, който карал, бил обявен за издирване. Според защитника му, той бил взел колата на заем от свой приятел.

Съдебно дело нямало, а на третия ден зад решетките мъжът бил преместен в единична килия, тъй като управата на затвора решила, че има склонност към самоубийство. Стивън така и си останал в единочката на затвора в окръг Дона Ана, щат Ню Мексико, цели 22 месеца – от 2005 до 2007 г.

Здравословното състояние на Слевин и в момента е твърде тежко. Освен от посттравматичен стрес той страда и от рак на белите дробове. Адвокатът му не разкрива сегашното му местожителство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини