Отидете към основна версия

10 968 78

Страшна трагедия в Русия

  • самолетни катастрофи-
  • самолетна катастрофа-
  • русия-
  • самолет-
  • кастастрофа-
  • жертви-
  • татарстан-
  • мензелинск

Нова самолетна катастрофа в Русия

Снимка: БГНЕС/ EPA

Самолет "Лет" L-410, принадлежащ на аероклуб, се разби в град Мензлинск в руската автономна република Татарстан, съобщава TАСС. Самолетът е бил в експлоатация от 1987 година.

"Около 09:11 часа московско време (съвпада с българското) в град Мензелинск се разби лекомоторен самолет "Лет" L-410, принадлежащ на аероклуб. На борда му е имало 22 души, повечето от които парашутисти", казва източникът на агенцията. Според информациите 19 души са загинали, а трима са ранени в резултат на катастрофата, като работата на мястото на инцидента продължава.

Източникът добавя още, че самолетът се е разбил веднага след излитане от летището, фюзелажът му (корпусът-бел.ред.) се е разрушил по време на падането, докато опашката почти не е повредена. Самолетът е в експлоатация от 1987 г. Областната главна дирекция на Министерството на извънредните ситуации потвърди факта на самолетната катастрофа.

"В 09:23 часа е получено съобщение за катастрофата на лекомоторен самолет в близост до подстанцията на град Мензелинск. Информацията е предварителна, частите на пожарно-спасителния гарнизон на Мензелинск отиват на мястото на инцидента" казаха от Министерството. Според Министерството на извънредните ситуации на борда на самолета е имало 23 души, трима от тях са извадени живи. K-410 Turbolet (Let L-410) е чешки двумоторен самолет. Той може да поеме на борда до 19 пътници и често се използва от парашутисти. Той замени остарелите самолети "Антонов" в Русия.

По-големият брой пътници би могъл да бъде причина за катастрофата на самолета "Лет" L-410 в Татарстан, съобщиха за ТАСС от авиационните служби. "На борда имаше повече пътници, отколкото се предвижда в експлоатационните изисквания. Това може да доведе до претоварване, което може да причини падане на самолета", каза събеседникът на агенцията. Разглеждат се и версии за неизправност на самолета и грешки на екипажа. Източникът на агенцията уточни, че след падането не е последвал пожар . Предната част на самолета е разрушена напълно, фюзелажът и крилата са смачкани, опашката е почти невредима.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания