Отидете към основна версия

2 405 29

Джо Байдън: Високите цени на енергията подчертават необходимостта от диверсификация

  • джо байдън-
  • климат-
  • зелена енергия

Стопанинът на Белия дом обеща нови работни места чрез изграждане на технология за чиста енергия в САЩ, както и производство на зелени материали

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Съединените щати Джо Байдън заяви в понеделник, че "високите цени на енергията само засилват спешната необходимост от диверсификация на източниците, удвояване на развитието на чиста енергия и адаптиране на обещаваща нова технология за чиста енергия“.

Говорейки на срещата на върха на ООН - COP26, той също така изложи нови стъпки за справяне с изменението на климата, засилвайки ангажиментите за намаляване на емисиите на парникови газове с 50-52% под нивата от 2005 г. през 2030 г., достигайки 100% енергиен сектор без замърсяване с въглерод до 2035 г. и постигане на нулева нетна икономика не по-късно от 2050 година.

Администрацията на Белия дом ще работи с Конгреса, за да осигури 3 милиарда долара годишно "за намаляване на климатичните въздействия върху тези, които са най-уязвими към изменението на климата в световен мащаб".

САЩ също така ще предоставят данъчни кредити за електрически превозни средства, както и по-ниски цени на енергията чрез отстъпки за чиста енергия за потребителите.

Джо Байдън обеща нови работни места чрез изграждане на технология за чиста енергия в САЩ, както и производство на зелени материали.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 22 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: