Отидете към основна версия

1 424 6

Нова Зеландия облекчава правилата за ваксинирани пътници

  • нова зеландия-
  • австралия-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Напълно ваксинираните новозеландци в Австралия могат да пътуват до Нова Зеландия, без да се изисква от тях карантина от 16 януари

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Властите в Нова Зеландия съобщиха в сряда, че напълно ваксинирани чуждестранни пътници ще могат да влизат в страната от 30 април. По този начин се облекчават граничните ограничения, които бяха в сила от началото на пандемията през март миналата година, предаде "Ройтерс".

Напълно ваксинираните новозеландци в Австралия могат да пътуват до Нова Зеландия, без да се изисква от тях карантина от 16 януари, каза също така министърът за реагиране на COVID-19 Крис Хипкинс на пресконференция.

Напълно ваксинираните новозеландци и други отговарящи на условията пътници от всички други страни ще могат да пътуват до Нова Зеландия без карантина от 13 февруари, допълни той.

Припомняме, че властите вече ограничиха правата на неваксинираните. Всички фирми, работещи в страната, трябва да ваксинират напълно всички свои служители срещу COVID-19, за да могат да продължат да работят.

Тези, които не са ваксинирани могат да се събират само в групи до 10 човека и не могат да влизат в ресторанти, барове и фитнес зали.

Там също се проведоха многохилядни протести срещу мерките и задължителната ваксинация.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.

Свързани новини