Отидете към основна версия

1 349 7

Лидерите на ЕС и НАТО ще посетят Прибалтика за разговори по мигрантската криза

  • европейски съюз-
  • беларус-
  • мигранти-
  • александър лукашенко

Евросъюзът осъди справянето на Минск с мигрантската криза и обвини Беларус, че използва мигрантите като начин за "хибридна атака" срещу блока

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и генералният секретар на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО) Йенс Столтенберг ще посетят Литва и Латвия, за да обсъдят това, което те определиха като "съвместен отговор на хибридната атака от страна на Беларус", съобщи в петък Европейската комисия.

Пътуването до Вилнюс и Рига ще се проведе на 28 ноември. Там те ще се срещнат с президента на Литва Гитанас Науседа и латвийския премиер Артурс Кришянис Каринш и ще посетят офисите на НАТО в Рига заедно с директорите на Европейския център за върхови постижения за противодействие на хибридните заплахи.

Латвия и Литва са сред страните, които са свидетели на нарастващ брой мигранти от Близкия изток, които се опитват да влязат в Европейския съюз през Беларус.

ЕС осъди справянето на Минск с мигрантската криза и обвини Беларус, че използва мигрантите като начин за "хибридна атака" срещу блока.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: