Last news in Fakti

26 Ноември, 2021 16:20 1 345 7

Лидерите на ЕС и НАТО ще посетят Прибалтика за разговори по мигрантската криза

  • европейски съюз-
  • беларус-
  • мигранти-
  • александър лукашенко

Евросъюзът осъди справянето на Минск с мигрантската криза и обвини Беларус, че използва мигрантите като начин за "хибридна атака" срещу блока

Лидерите на ЕС и НАТО ще посетят Прибалтика за разговори по мигрантската криза - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и генералният секретар на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО) Йенс Столтенберг ще посетят Литва и Латвия, за да обсъдят това, което те определиха като "съвместен отговор на хибридната атака от страна на Беларус", съобщи в петък Европейската комисия.

Пътуването до Вилнюс и Рига ще се проведе на 28 ноември. Там те ще се срещнат с президента на Литва Гитанас Науседа и латвийския премиер Артурс Кришянис Каринш и ще посетят офисите на НАТО в Рига заедно с директорите на Европейския център за върхови постижения за противодействие на хибридните заплахи.

Латвия и Литва са сред страните, които са свидетели на нарастващ брой мигранти от Близкия изток, които се опитват да влязат в Европейския съюз през Беларус.

ЕС осъди справянето на Минск с мигрантската криза и обвини Беларус, че използва мигрантите като начин за "хибридна атака" срещу блока.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монгола

    17 0 Отговор
    Обаче когато Ердоган пусна 1 милион емигранти не дойде Йенс в България и Гърция. Смешен съюз!
  • 2 Mariana

    14 0 Отговор
    NATO е една хибридна организация
  • 3 Бай Манчо

    12 0 Отговор
    Хахахаха тези които причиниха кризата обвиняват този който я решава - лицемери . Ще се съберат - ще полаят по адрес на Русия и Беларус и ще се приберат , а не разбират че единственото нещо което правят при това много добре е причиняването на кризи и да показват тоталната си некомпетентност извън политическото тролене .
  • 4 Ахаа, търтеите ще се поразходят,

    5 0 Отговор
    Ще хапнат, ще пийнат, ще …., в името на мигрантите и техните проблеми. А ние? Ние да го д……е, както обикновено!
  • 5 Грульо

    9 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Евросъюзът осъди справянето на Минск с мигрантската криза и обвини Беларус, че използва мигрантите като начин за "хибридна атака" срещу блока

    Значи и Меркела е водила хибридна война срещу ЕС блока, щом канеше същите мигранти да наласват Европа. :D
  • 6 3.14К

    9 0 Отговор
    Първо да видят какво става в Ламанша.
  • 7 ДжРобБидон

    5 0 Отговор
    https://fakti.bg/world/632762-liderite-na-es-i-nato-shte-posetat-pribaltika-za-razgovori-po-migrantskata-kriza
    обвини Франция, че използва мигрантите като начин за "хибридна атака" срещу педо-блока на албиона
Новини по държави: