Отидете към основна версия

6 637 29

Полицаи и пожарникари гониха паяк в супермаркет

  • паяк-
  • супермаркет-
  • лудвигсбург

Супермаркетът е останал затворен за 1,5 часа до залавянето на натрапника

Снимка: shutterstock

Паяк с неизвестен произход предизвика полицейска акция в супермаркет в град Лудвигсбург в югозападната част на Германия, предаде ДПА.

Животното е изскочило от кутия с банани, отворена от служител на магазина, съобщава полицейски говорител.

По думите му паякът някак се е вмъкнал в супермаркета. Опасенията, че може да е отровен са станали причина за обаждания до различни служби за спешна помощ, предаде БТА.

Полицаи, пожарникари, експерт по паяци, екстерминатор и служител на спасителен център за животни са тръгнали на лов за паяка сред рафтовете в магазина.

Супермаркетът е останал затворен за 1,5 часа до залавянето на "натрапника".

От полицията съобщават още, че не става дума за отровен екземпляр, а за безвреден паяк рак, който ще се възстанови от "пазарското" си премеждие си в терариума на любител на паяци.

В отделен инцидент в германската провинция Райнланд-Пфалц полицаи с часове са преследвали прасе беглец. Хитрото животно, наречено Хилдегард от служителите на реда, нееднократно им се е изплъзвало, преди да успеят да го заловят с помощта на ветеринар.

Никой не е пострадал в инцидента. Местните жители не са разпознали прасето, поради което от полицията допускат, че то е беглец от съседна Франция.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 7 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: