Отидете към основна версия

9 052 140

Виталий Кличко: Ще се бия на преден план във война с Русия

  • виталий кличко-
  • украйна-
  • русия-
  • война

"Те имат идея да възстановят Съветския съюз, но ние не искаме да се връщаме в СССР. Ние виждаме бъдещето си като свободна демократична държава", каза кметът на Киев

Бившият световен шампион по бокс в тежка категория, а сега е кмет украинската столица Киев - Виталий Кличко, заяви, че е готов да защитава Украйна на фронта. В началото на месеца Кличко сподели, че Украйна е във война и нападна руския президент Владимир Путин, като го определи като "гангрена", пише mma.bg.

Украинският герой Кличко беше шампион по бокс, записвайки 45 победи и 2 загуби на ринга. Той започна да участва в учения за териториална отбрана в Киев, където е кмет от 2014 година.

В последните месеци напрежението между Украйна и Русия се изостря. Западни официални лица и медии обвиниха Москва, че събира войски и ресурси с потенциално намерение да нахлуе в съседната си страна.

В интервю за Channel 4 News Кличко затвърди позицията си срещу Русия и се закани, че ще води война в първите редици.

Ето какво още каза Кличко:

"Нашата източна съседка не е доволна от решението ни да станем част от европейското семейство. Не искаме да се връщаме в СССР. Бяхме в СССР и виждаме бъдещето си като част от европейско семейство. Г-н Путин не е съгласен с това. Те имат идея да възстановят Съветския съюз, но ние не искаме да се връщаме в СССР. Ние виждаме бъдещето си като свободна демократична държава", каза бившият боксов шампион.

"Като бивш офицер прекарах много време в армията. Като бивш войник съм готов да защитавам страната си, да защитавам независимостта и териториалната цялост на Украйна. Ще се бия ли във война срещу Русия? Да, разбира се. Ще се бия на преден план", каза още кметът на Киев.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 79 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: