Отидете към основна версия

1 612 8

Уелс може да приеме неваксинирани здравни служители от Англия

  • уелс-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • великобритания

Здравните работници в Англия трябва до 3 февруари да имат поставена доза, а до 1 април да са напълно ваксинирани, за да могат да продължават да работят

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Първият министър на Уелс Марк Дрейкфорд няма нищо против назначаване на служители от националното здравеопазване в Англия, които напускат позициите си, заради изискването за задължително ваксиниране на здравните работници.

От Кралския колеж за лични лекари заявиха, че крайният срок за ваксиниране срещу Covid-19 на здравните работници в Англия трябва да бъде удължен за да се избегне недостиг на работна ръка, поради напускането някои от тях. Ваксинирането на здравните работници в Уелс не е задължително.

Марк Дрейкфорд заяви, че ваксинирането в социалните грижи не е задължително в Уелс, защото много голяма част от служителите са го направили по метода на убеждаването.

Той не изключи вземането на работа на уволнени в Англия. Здравните работници в Англия трябва до 3 февруари да имат поставена доза, а до 1 април да са напълно ваксинирани, за да могат да продължават да работят.

Близо 800 000 души персонал са застрашени с уволнение след тази дата. Вчера в Лондон, Нюкасъл и Манчестър се проведоха многохилядни протести на антиваксъри, към които активно се присъединиха работници в националното здравеопазване, изразявайки недоволството си от задължителното ваксиниране.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 15 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: