Last news in Fakti

23 Януари, 2022 20:52 1 606 8

Уелс може да приеме неваксинирани здравни служители от Англия

  • уелс-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • великобритания

Здравните работници в Англия трябва до 3 февруари да имат поставена доза, а до 1 април да са напълно ваксинирани, за да могат да продължават да работят

Уелс може да приеме неваксинирани здравни служители от Англия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Първият министър на Уелс Марк Дрейкфорд няма нищо против назначаване на служители от националното здравеопазване в Англия, които напускат позициите си, заради изискването за задължително ваксиниране на здравните работници.

От Кралския колеж за лични лекари заявиха, че крайният срок за ваксиниране срещу Covid-19 на здравните работници в Англия трябва да бъде удължен за да се избегне недостиг на работна ръка, поради напускането някои от тях. Ваксинирането на здравните работници в Уелс не е задължително.

Марк Дрейкфорд заяви, че ваксинирането в социалните грижи не е задължително в Уелс, защото много голяма част от служителите са го направили по метода на убеждаването.

Той не изключи вземането на работа на уволнени в Англия. Здравните работници в Англия трябва до 3 февруари да имат поставена доза, а до 1 април да са напълно ваксинирани, за да могат да продължават да работят.

Близо 800 000 души персонал са застрашени с уволнение след тази дата. Вчера в Лондон, Нюкасъл и Манчестър се проведоха многохилядни протести на антиваксъри, към които активно се присъединиха работници в националното здравеопазване, изразявайки недоволството си от задължителното ваксиниране.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    50 0 Отговор
    Явно всичко трябва да е с извиване на ръце. Да напуснат всичките, да видим политиците какво ще направят като блокира здравната система.
  • 2 ХАХАХАХАХАХ

    35 0 Отговор
    Само така. Може да предложат и на германските лекари. Ще си решат проблема с кадрите.

    Коментиран от #8

  • 3 МЕДИУМ

    2 28 Отговор
    Дори парламентарния „елит“ на ПП Израждане се състои от ваксинирани антиваксъри
  • 4 Sion

    23 0 Отговор
    Торите ще се почудят още малко и ще последва забележителен U turn....
  • 5 galin

    15 0 Отговор
    Здравейте ,Защо не подавате реална информация за случващото се в Англия.

    Коментиран от #7

  • 6 Мнение

    12 0 Отговор
    До колкото си спомням последните новини от западна Европа, относно медицинския персонал там, беше, че уволнявахте всеки, който не се надупчи с химията ви! А сега решихте да започнете да ги връщате обратно?! Бреей дали разумът започна да надделява над кукловодите?! Кой знае, но определено народите се разбунтуваха!
  • 7 Защото се търси сензация

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "galin":

    провокация и се пишат статии на количество, не се гледа качеството! Пълни с правописни грешки статии, силно субективни писарчета,налагане на мнението на автора по злобен и неадекватен начин, цитиране на жълтокафяви медии като дойче веле,Блиц, ПИК, ТРУД, Шок, вести и т н. Коментарите се трият ако не са удобни или са против ковид истерията, срещу ковид препаратите и против Биг Фарма.Цензура и Манипулация със изсипана кофа с цифри, проценти и статистики! Липсва критично мислене и не се окуражава противопоставянето на силните на деня и управляващите, все пак знае се кой плаща!
  • 8 Рошко

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "ХАХАХАХАХАХ":

    От 30 здравни работници в Германия само 8 са ваксинирани смятай, нека го направят
Новини по държави: