Отидете към основна версия

8 768 70

Тежък инцидент! Украински войник разстреля петима от караул

  • украйна-
  • днепропетровск-
  • караул-
  • стрелба

Все още не са известни мотивите за престъплението

Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Днепър (бивш Днепропетровск) войник от Националната гвардия на Украйна откри огън по караул и уби петима души, а още петима бяха ранени, съобщи пресслужбата на Министерството на вътрешните работи на Украйна, цитирана от РИА Новости.

Инцидентът е станал в 03:40 (04:40 московско време) на територията на Южния машиностроителен завод "Южмаш". „Военнослужещ от Националната гвардия на Украйна, наборник Рябчук Артемий Юриевич, роден през 2001 г., докато издава оръжието си по неизвестни причини е стрелял с автомат „Калашников“ по караул военнослужещи от Националната гвардия, след което е изчезна с оръжието“, се казва в доклада.

От Националната полиция уточниха, че сред загиналите има четирима военнослужещи и един цивилен. При оказване на медицинска помощ още един от ранените е починал, стана ясно малко по-късно Стрелецът е служил в Националната полиция от миналата есен, казаха от пресцентъра на Националната гвардия.

„Участвал е в охраната на Южмаш. Не е имал отклонения в поведението, не е бил сред наблюдавани от психолози. В града започна полицейска операция "Сирена". Подразделенията на Националната полиция и Националната гвардейска част бяха вдигнати под тревога, а районът около фабриката бе отцепен.

От МВР съобщиха, че стрелецът-гвардеец е бил задържан на територията на Днепропетровска област. Образувано е дело за убийство. Стрелецът е изправен пред доживотен затвор. Все още не са известни мотивите за престъплението.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 14 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: