Отидете към основна версия

6 118 12

Зоран Миланович изложил Хърватия пред България

  • хърватия-
  • гордан радман-
  • българия

Коментар на хърватския външен министър

Снимка: БГНЕС/EPA

Хърватският първи дипломат отхвърли поведението на държавния глава на страната, съобщи ДАНАС.

Днес Гордан Радман категорично се разграничи от неговите изказвания. Правителството трябваше да дава обяснения след изявление на хърватския държавен глава Зоран Миланович.

Той отхвърли вариант неговата страна да подкрепи своите партньори при крайни действия в Източна Европа. Радман обяви, че всеки представител на правителството трябва да се разграничи от тези изказвания.

Настоява, че това е опит за оспорване на правителството. Дипломатът призова да се възстанови имиджа на страната в света.

Припомни, че Миланович е имал изказвания, с които е поставял страната в неловко положение пред Австрия, Унгария и България. Това е водело до привикване на хърватски посланици.

Припомня се, че през миналата година Миланович отправи сериозни критики към България за нейното поведение към Северна Македония, което доведе до търсене на отговори от българското правителство.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 25 гласа.

Свързани новини

  • Хърватският премиер се извини на Украйна

    Хърватският премиер Андрей Пленкович се извини на Украйна за изявлението на президента Зоран Миланович, че била една от най-корумпираните страни, и от ...
    26.01.2022
    4 401
    23
  • Хърватия е готова да спре Сърбия

    Хърватия е готова да има роля в европейските преговори със Сърбия, ако страната не промени своето поведение спрямо културното наследство. Това обяви х ...
    26.01.2022
    4 630
    25
Новини по държави: