Last news in Fakti

28 Януари, 2022 10:49 6 100 12

Зоран Миланович изложил Хърватия пред България

  • хърватия-
  • гордан радман-
  • българия

Коментар на хърватския външен министър

Зоран Миланович изложил Хърватия пред България - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Хърватският първи дипломат отхвърли поведението на държавния глава на страната, съобщи ДАНАС.

Днес Гордан Радман категорично се разграничи от неговите изказвания. Правителството трябваше да дава обяснения след изявление на хърватския държавен глава Зоран Миланович.

Той отхвърли вариант неговата страна да подкрепи своите партньори при крайни действия в Източна Европа. Радман обяви, че всеки представител на правителството трябва да се разграничи от тези изказвания.

Настоява, че това е опит за оспорване на правителството. Дипломатът призова да се възстанови имиджа на страната в света.

Припомни, че Миланович е имал изказвания, с които е поставял страната в неловко положение пред Австрия, Унгария и България. Това е водело до привикване на хърватски посланици.

Припомня се, че през миналата година Миланович отправи сериозни критики към България за нейното поведение към Северна Македония, което доведе до търсене на отговори от българското правителство.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен

    12 20 Отговор
    Не мога да повярвам че Хърватска отива в лагера на Сърбия.

    Коментиран от #6, #8, #9

  • 2 САТЪРА НА ХАНА

    30 3 Отговор
    ПОЛОЖЕНИЕТО В ЕВРОПА Е ТОЧНО ТАКОВА КАКВОТО Е БИЛО ПРЕДИ ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА .... ОЛИГАРХИЯ КОЯТО НЕ МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА ...
  • 3 Сандо

    21 2 Отговор
    Браво,страхотен плонж!Ще му се зачете където трябва и от когото трябва.Ето така се покоряват политическите върхове.
  • 4 И КАКВО ЕРЕТИЧНО Е КАЗАЛ

    29 5 Отговор
    че Украйна е населена с етнически руснаци. И че не вярва, че Русия ще нападне Украйна. Кое не е вярно
  • 5 Голяма демокрация

    21 3 Отговор
    Щом и Премиера на една уж независима страна не може да каже какво мисли
  • 6 адаш

    17 7 Отговор

    До коментар #1 от "Пламен":

    А можеш ли да повярваш ,че освен в Унгария и в Хърватия има мъже(политици) с топки !Боли когато в твоята родина няма и знам познато чувство ми е !
  • 7 БравоНаМинистър

    14 9 Отговор
    С нищо не се е изложил.Браво на него че казва истината и защитава интересите на страната си.НАТО е агресивен блок ръководен от САЩ,която е най престъпната държава в света.А нашите смърдели,трябва да взимат пример от такива като него ,а не да се разхождат със свалени гащи и да ни правят плацдарм на война,която няма нищо общо нито с България нито със членството ни в НАТО.Не сме длъжни за нищо дори и да е нападната страна от НАТО а камо ли извън НАТО.
  • 8 Тръмб

    12 5 Отговор

    До коментар #1 от "Пламен":

    Че и България работи за Сърбия. Не случайно цялата държава, всички медии и служби работят, за да може Македония да си остане в српска орбита, а всеки опит да се откъсне от Београд се съботира на момента.

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Батан

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Те са":

    Ако питаш сърбите и българите сме сърби освен малцината останали които са татари
  • 12 Батан

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Тръмб":

    За съжаление е така. умелата сръбска политика ни навря в това положение. Механизмът е ясен. Сръбските слуги в Скопие имат такава политика към България че България не може да не им наложи вето, а това е в интерес на Сърбия.
    Има изход. нашите политици да убедят нашите съюзници в Европа и САЩ да окажат натиск над Македония и Сърбия а не над нас.
    Но дали имаме политици и дипломати които да успеят да направят това.
Новини по държави: