Отидете към основна версия

1 796 19

Британският посланик остава в Киев

  • русия-
  • украйна-
  • великобритания-
  • посланик

Посолството на САЩ ще работи в намален състав

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Британският посланик в Украйна Мелинда Симънс каза, че остава в Киев и че служителите на дипломатическата мисия ще продължи да работи въпреки факта, че британското външно министерство препоръча на гражданите на страната да напуснат Украйна поради заплахата от " военни действия". "Оставам в Киев и продължавам да работя с основния екип. Посолството продължава да работи ", написа тя в профила си в социалната мрежа Twitter.

Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан каза на 11 февруари, че посолството на САЩ в Украйна ще работи в намален състав и призова всички американци незабавно да напуснат страната.

В последно време в редица западни държави, както и в Украйна, се появиха изявления за възможно руско нахлуване на украинска територия. Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков нарече подобна информация необоснована и водеща до неоснователна ескалация на напрежение. Песков подчерта, че Русия не представлява заплаха за никого. В същото време той не изключи възможността за провокации с цел оправдаване на подобни изявления и предупреди, че опитите за насилствено разрешаване на кризата в Югоизточна Украйна ще имат най-сериозни последици.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: