12 Февруари, 2022 13:36 1 795 19

Британският посланик остава в Киев

  • русия-
  • украйна-
  • великобритания-
  • посланик

Посолството на САЩ ще работи в намален състав

Британският посланик остава в Киев - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Британският посланик в Украйна Мелинда Симънс каза, че остава в Киев и че служителите на дипломатическата мисия ще продължи да работи въпреки факта, че британското външно министерство препоръча на гражданите на страната да напуснат Украйна поради заплахата от " военни действия". "Оставам в Киев и продължавам да работя с основния екип. Посолството продължава да работи ", написа тя в профила си в социалната мрежа Twitter.

Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан каза на 11 февруари, че посолството на САЩ в Украйна ще работи в намален състав и призова всички американци незабавно да напуснат страната.

В последно време в редица западни държави, както и в Украйна, се появиха изявления за възможно руско нахлуване на украинска територия. Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков нарече подобна информация необоснована и водеща до неоснователна ескалация на напрежение. Песков подчерта, че Русия не представлява заплаха за никого. В същото време той не изключи възможността за провокации с цел оправдаване на подобни изявления и предупреди, че опитите за насилствено разрешаване на кризата в Югоизточна Украйна ще имат най-сериозни последици.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смерш

    16 1 Отговор
    Елементарен подход за психологически натиск над ръководството на Руската Федерация!
    Един вид-ние сме решително готови да Ви атакуваме и затова превантивно обезпечаваме безопасноста на нашите граждани като ги изтегляме от потенциална зона на горещи действия!
    Горещи дествия са възможни,но по скоро на териториите на Донецк и Луганск където англосаксонци,засега,няма!

    Коментиран от #5

  • 2 Вовата

    11 1 Отговор
    Ще има три дни на разположение да напусне през некоя тъмна нощ, дано не казне в Ростовска или Воронежка област обаче
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Правило

    5 0 Отговор
    Не ме гледай какво говоря. Гледай какво правя. Тогава си прави изводите кое е истина.

    Коментиран от #13

  • 5 ТаУмВзе

    18 1 Отговор

    До коментар #1 от "смерш":

    При военни действия, Русия си взима Донецк и Луганск. Китай си взима Тайван, докато деменцията не е успял да си смени памперса. Со кротце, со благо и малко Кютек!

    Коментиран от #7

  • 6 Бай Онзи

    4 0 Отговор
    Този го раздава голям свелчага...
  • 7 смерш

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "ТаУмВзе":

    И Одеса!

    Коментиран от #10

  • 8 Марков

    13 0 Отговор
    А ако има украинско нахлуване в двете отцепили се републики? С тия позиционирани над 100 000 украински войници и техника? И защо никой не споменава официално за това? А ако започне етническа чистка както в бивша Югославия? И ако Западът се прави на разсеян? Вижте колко много въпроси.
  • 9 mi6osp

    10 0 Отговор
    БиБиСи: Английските военни съветници напускат Украйна.
    Явно идва жега в Украйна.
  • 10 ТаУмВзе

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "смерш":

    Това е за десерт, така си пише у дебелите Книги. Напрежението не е напрежение, каквото го лаят медиийките на краварите.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Иванушка

    3 4 Отговор
    Те сега на руснаците им се тaкoвa мaйнaтa в
    Украйната )))
  • 13 ЯКО НИ ЛЪЖАТ ИНГЕЛИЗИТЕ

    14 1 Отговор

    До коментар #4 от "Правило":

    Не ме гледай какво говоря. Гледай какво правя. Тогава си прави изводите кое е истина. А АНГЛИЙСКИЯ ДИВЕРСИОНЕН БАТАЛЬОН ОСТАВА ЗА ДА МЪРСУВА И ПРАВИ ДИВЕРСИИ. ПО ДЕЛАТА ГИ СЪДЕТЕ. ДИВЕРСИОНЕН БАТАЛЬОН ИМАТ И ПОЛАЦИТЕ И САЩ И ОЩЕ 5000 КАСКИ НЕМСКИ.
  • 14 ПЕНКО

    3 1 Отговор
    "МЕЛБА СИ " НЕ Е ГЛЕДАЛА ФИЛМА : " ЧЕТИРИТЕ ПЕРА " !!!!!!!!! --- СУДАН И РАЗМАЗАНИТЕ
    БРИТАНСКИ КОЛОНИАЛИСТИ !!!!!!!!!!!!!
  • 15 ФЕЙК

    9 1 Отговор
    Г-жа Мелинда защо се жертва , нали според сънищата на дементиралия Бай Дън войната ще започне на 16 - в сряда! Свалям шапка на Мелинда защото тя жертва живота си в защита на братския у-краински народ срещу подлия Путин който хал-хабер си няма да напада У-крайна!
    Българи, всички да се вдигнем в защита на нашата украйна! Не забравяйте, че когато се създава първата украинска държава, през 1919 г. пръв неин ръководител е българина Кръстю Раковски! Да живей българската Украйна! Но пасаран!!!
  • 16 Павел пенев

    10 1 Отговор
    Британския посланик ще предаде по опис Посолството на руснаците.

    Коментиран от #19

  • 17 Павел пенев

    12 2 Отговор
    Руснаците без да нахлуват ще си вземат цяла Украйна постепенно и на частиь а западните идиоти нека налаг санкции. Жалки отрепки.
  • 18 сноу

    12 1 Отговор
    Вече е трудно да намериш истински мъж, откъм краварските обори с който да обелиш две сериозни приказки...Трите злобни влъхви фъкиту,нанситу и хилиту избутаха един издухан пезевенг,дето и посоките на света са му трудно различими и спокойно разхвърляха из него разни къни ,лели , були и неграмотни лавандули..Посланнички ,външни ,вътрешни , тайни и явни агентки,нпо ,комисарки и още хиляди знайни и незнайни председателки на вся и всьо ,но общо взето незнаещи със сигурност откъде изгрява Слънцето ,особенно ако не са спали сами..
  • 19 Най

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Павел пенев":

    И след това Руснаците ще я разпорят по всички начини..
Новини по държави: