Отидете към основна версия

7 614 87

Бойните действия продължават по цялата линия на сблъсъка

  • украйна-
  • действия-
  • русия

Украйна използва безпилотни летателни апарати

Снимка: БГНЕС/EPA

Бойните действия между Русия и Украйна продължават по цялата линия на сблъсъка, предава gazeta.ua.

Въоръжените сили на Украйна използват безпилотни летателни апарати Bayraktar в операцията в Черно море, съобщиха от Министерството на отбраната.

Руски танкове и друга бронирана техника са опитали да преминат от Беларуска територия в Украйна, в района на Виступовичи, унищожени са пет бронетранспортьора на нападателите. Настъплението на вражеските танкове в района на Путивл е спряно.

Водят се битки при Геническ, Скадовск и Чаплинка. Руските войски са се опитали да щурмуват село Пищевик в Донецка област. Това съобщиха от щаба на Обединените сили. „Сега (към 16:00 ч.) се водят упорити боеве в района на с. Пищевик. Руските окупационни войски се опитаха да пробият отбраната с 16 танка.

Военнослужещите от Обединените сили са използвали противотанкови системи NLAW. Три противникови танка са унищожени“, съобщават от щаба.

"Нашествениците обстрелвапа Вухледар в Донецка област", каза ръководителят на Донецката областна държавна администрация Павел Кириленко.

„Във Вугледар руските окупационни войски убиха 4 и раниха 10 цивилни – снарядите на нашествениците попаднаха в местната болница. Сред ранените има 6 лекари. Обстрелът е извършен около 11 часа. Състоянието на ранените е с различна тежест“, пише Кириленко.

Ресторантите на McDonald's затвориха обектите си в старната, докато ситуацията се стабилизира. Uber също временно спря да работи. Това съобщава "Украинска истина".

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 40 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: