Отидете към основна версия

1 368 12

Гърция замрази „златните визи“ за руски граждани

  • златни визи-
  • визи-
  • гърция-
  • русия-
  • украйна-
  • война

Службите няма да приемат молби за издаване на такива разрешения

Снимка: БГНЕС/ EPA

По заповед на гръцкия министър на миграцията и убежището Нотис Митаракис Атина прекрати до ново нареждане издаването и удължаването на разрешения за престой от инвестиционен интерес и цел, които са в процес на разглеждане и са подадени от граждани на Руската федерация, съобщи телевизия Скай.

Освен това компетентните гръцки служби няма да приемат молби за издаване на такива разрешения. Също така няма да се разглеждат искания за издаване на разрешения за престой в категорията „персонал на предприятия“ за граждани на Руската федерация, предаде БТА.

Междувременно стана ясно, че Европейският съюз планира даде на украинските граждани, които са напуснали страната заради военните действия, правото да останат и да работят в блока от 27 държави до три години, съобщиха високопоставени длъжностни лица от Франция, предаде Ройтерс.

Досега в ЕС са влезли най-малко 300 хиляди украински бежанци, а евросъюзът трябва да се подготви за още милиони, казаха европейските представители. Полша, Румъния, Словакия и Унгария имат общи сухопътни граници с Украйна. „Наш дълг е да приемем тези, които бягат от войната“, заяви днес френският вътрешен министър Жералд Дарманен пред телевизия Франс 2. Той допълни, че вътрешните министри от ЕС вчера са разпоредили на Европейската комисия да изготви предложения, които да гарантират предоставянето на защита на украинските бежанци.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: