Last news in Fakti

28 Февруари, 2022 13:41 1 360 12

Гърция замрази „златните визи“ за руски граждани

  • златни визи-
  • визи-
  • гърция-
  • русия-
  • украйна-
  • война

Службите няма да приемат молби за издаване на такива разрешения

Гърция замрази „златните визи“ за руски граждани - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

По заповед на гръцкия министър на миграцията и убежището Нотис Митаракис Атина прекрати до ново нареждане издаването и удължаването на разрешения за престой от инвестиционен интерес и цел, които са в процес на разглеждане и са подадени от граждани на Руската федерация, съобщи телевизия Скай.

Освен това компетентните гръцки служби няма да приемат молби за издаване на такива разрешения. Също така няма да се разглеждат искания за издаване на разрешения за престой в категорията „персонал на предприятия“ за граждани на Руската федерация, предаде БТА.

Междувременно стана ясно, че Европейският съюз планира даде на украинските граждани, които са напуснали страната заради военните действия, правото да останат и да работят в блока от 27 държави до три години, съобщиха високопоставени длъжностни лица от Франция, предаде Ройтерс.

Досега в ЕС са влезли най-малко 300 хиляди украински бежанци, а евросъюзът трябва да се подготви за още милиони, казаха европейските представители. Полша, Румъния, Словакия и Унгария имат общи сухопътни граници с Украйна. „Наш дълг е да приемем тези, които бягат от войната“, заяви днес френският вътрешен министър Жералд Дарманен пред телевизия Франс 2. Той допълни, че вътрешните министри от ЕС вчера са разпоредили на Европейската комисия да изготви предложения, които да гарантират предоставянето на защита на украинските бежанци.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 йок

    9 6 Отговор
    Замразявам ракията за евро-фашисти !
  • 2 ЛУДИ СА ТИЯ КОИТО УПРАВЛЯВАТ ЕС

    18 16 Отговор
    НАЙ-РАЗУМНИЯТ И НОРМАЛЕН СВЕТОВЕН ЛИДЕР В МОМЕНТА Е ИЗКАРАН ЛУД, ЗА ДА СЕ ОПРАВДАЕ ЛУДОСТТА НА ДРУГИТЕ. ПУТИН ДЕЙСТВА РАЦИОНАЛНО В ТАЗИ НАЛУДНА СРЕДА ЗА ДА ОПАЗИ ГРАНИЦИТЕ НА СВОЯТА СТРАНА ОТ АМЕРИКАНСКОТО ЗАПАДНО БЕЗУМИЕ И ОТ НЕГОВАТА ЕНЕРГИЧНА АГРЕСИЯ.
    През комунизма си мислехме, че „Полет над кукувичето гнездо“ е писана от Кен Киси за нашия соцлагер. Тя си беше писана за Запада, а Милош Форман я екранизира в Холивуд гениално, защото беше побягнал от соца, та се получи филм за универсалната лудница.Обратно на масовото мнение, което напълно разбирам, мисля, че Путин днес е в ролята на Джак Никълсън.Най-разумният и нормален световен лидер в момента е изкаран луд, за да се оправдае лудостта на другите около него и за да се легализира собственото им девиантно поведение през последните десетилетия. То е като във филм – психопатите, които са мнозинство ти повтарят, че си луд и на края по неволя започваш да се държиш като такъв, защото не ти оставят друг избор.Агресията на Запада е пасивна и е от хистеричен женски тип. Бесът Me Too. Домашно насилие с обратен знак. Руши мъжката психика на света. Сигурно я има описана в учебниците по психиатрия, аз съм я чел у Ерих Фром. Това е свят без логос, който фантазира, че е въплъщение на логоса. Движи се само от повърхностни клишета, произвеждани в индустриални количества от телевизията, интернет и образите. И от плитките си банални емоции, които приема за „уникални“. Свят без онтология, който няма съпротивителни сили и
  • 3 Византионис

    6 2 Отговор
    Молби не, само кеш, брой и на ръка
  • 4 Зеленски

    3 4 Отговор
    до Waffen SS Азов:
    " Убивайте всички !!!
    Господ ще отсъди кои са наши."
  • 5 кое е вярното

    2 3 Отговор
    отговор А: светът ,че е луд,а путин е нормален! отговор Б:светът е нормален,а путин е луд!
  • 6 Херодот

    5 1 Отговор
    Всяко противомнение може да бъде заглушено с опрделена сума пари.
  • 7 Българка

    8 5 Отговор
    Къде беше Гърция когато за 20 години Буш, Клинтън и Обама нападнаха 8 мюсюлмански страни и избиха над 10 млн хора? За изселените и осакатените няма да пиша.

    Коментиран от #12

  • 8 Путин

    6 3 Отговор
    Гърци, координатите са ви въведени
  • 9 УЖАСНО УЖАСЕН УЖАСЗ

    2 8 Отговор
    ТАЯ ГОДИНА ШОЙГУ И ЛАВРОВ ЩЕ ТРЯБВА ДА ХОДЯТ НА ПЛАЖ НА ЕЗЕРОТО БАЙКАЛ АКО БАЙ ДЪН НЕ ГО ИЗПАРИ С „БЪРЗОВАР”☝
  • 10 00 00

    4 0 Отговор
    САМ; ДА ПИТАМ ДЖАМБАС ТИ ПОМАК СИ
  • 11 гърция

    2 0 Отговор
    Кои пък са тия, крадци на Българска история и още нещо.
  • 12 монгол

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Ти не си българка!!! Нито християнка, щом сравняваш украинците с ислямистите.
Новини по държави: