Отидете към основна версия

18 824 116

Вижте какво правят турските дронове с руския агресор в Украйна (ВИДЕО)

  • байрактар-
  • дронове-
  • турция-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • военни дронове-
  • анкара

Една от операциите е била извършена на годишнината от руската атака срещу турски войници в Сирия

Украинските въоръжени сили успешно използват закупените от Турция военни дронове „Байрактар” срещу руския нашественик. Вече бяха разпространени и видеа от успешните атаки на дроновете, при които руската военна техника става на пух и прах.

До момента е потвърдено, че са извършени две атаки по руски конвои – в Житомирска област и Херсонска област. Една от атаките носи и символично значение – тя е била извършена на втората годишнина от нападението на Русия в Сирия срещу турски военен конвой (на 27 февруари 2020 г.), при което загинаха 34 турски войници. Това беше най-смъртоностната атака по турски войници в сирийската война.

Валерий Залужний, командващ въоръжените сили на Украйна, публикува клип във Фейсбук с кадри от успешната операция на турски дрон срещу руски военен конвой – на около 100 километра от столицата Киев. „Добре дошли в ада”, написа Залужний, поздравявайки руските войници. Украинското посолство в Анкара написа в Туитър, че „който обича розите, ще търпи и бодлите им”, публикувайки и кадри от руското нападение срещу турски войници в Сирия преди две години. Турция и Украйна продължават да си сътрудничат във военно отношение.

Турските дронове „Байрактар” доказаха своята смъртоносна ефективност във войната в Нагорни-Карабах, носейки победата на Азербайджан срещу арменските окупатори. Сега мишена на дроновете са руските войски. Русия нахлу в Украйна на 24 февруари от три различни посоки. Украинската армия до момента се сражава храбро срещу нашественика и отблъсква атаките му. Дронове „Байрактар”бяха използвани и в Либия и Сирия, където унищожиха руска военна техника. „Форбс” коментира, че успешните удари в Украйна показват, че Русия не е установила контрол над небето, както твърди, и не може ефективно да заглуши дроновете със своите системи за радиоелектронна война. Киев вече се възползва от успехите на турските дронове, показвайки на света как се воюва срещу неканения нашественик.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 79 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: