Отидете към основна версия

2 220 39

Започва вторият опит за евакуация на цивилните от Мариупол

  • мариупол-
  • украйна-
  • русия-
  • хуманитарен коридор

Местят ги в Запорожие

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Градският съвет на град Мариупол в Донбас, който е под контрола на украинската страна, обяви възобновяването на евакуацията на населението по хуманитарни коридори, предаде ТАСС. „В Мариупол от 12:00 ч. (13:00 ч. московско време) започва евакуацията на цивилното население“, съобщава градският съвет на Мариупол в своя Telegram канал. „Според информация на Координационния център под ръководството на началника на Донецката областна гражданско-военна администрация Павел Кириленко, днес, 6 март, от 10:00 до 21:00 часа (11:00 до 22:00 московско време) ще бъде установен режим на тишина“, предадени на градските власти.

От градския съвет отново обявиха, че евакуацията ще бъде извършена в Запорожие, което е под контрола на украинската страна. Маршрутът Мариупол – Портовское – Мангуш – (заобикаляйки Николски) Република – Розовка – Белмак – Раждане – Орехов – Запорожие е избран за хуманитарен „зелен“ коридор“, се казва в съобщението.

Властите добавиха, че ще може да се напусне града с личен транспорт или като част от осигурена от общината колона автобуси. Начело на колоната ще се движат представители на Червения кръст, отклоняването от маршрута по хуманитарния коридор е строго забранено.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: