Отидете към основна версия

3 853 155

Зеленски: Руските сили бомбардираха и разрушиха детска болница (ВИДЕО)

  • харков-
  • бомбардировка-
  • украйна-
  • русия

Ройтерс прави уговорката, че не може да потвърди информацията на украинските власти и припомня, че Русия отрича да атакува цивилни в Украйна

Снимка: Unian

Градският съвет на Мариупол каза, че детска болница е била разрушена при въздушна атака, предаде Ройтерс.

„Руските окупационни сили хвърлиха няколко бомби върху детската болница (в града). Разрушенията са колосални“, пише в съобщението. Отбелязва се, че броят на жертвите все още не е известен.

Ройтерс прави уговорката, че не може да потвърди информацията на украинските власти и припомня, че Русия отрича да атакува цивилни в Украйна.

Украинският президент Володимир Зеленски публикува в Туитър видео, на което, както изглежда, се виждат няколко болнични отделения, които са напълно разрушени. Според видеото един или повече снаряди или бомби може би са паднали в двора на целия комплекс. Мощната експлозия е избила прозорци и е нанесла големи щети вътре в сградата, става ясно от видеото. Районът наоколо е осеян с отломки.

"Атака на руските военни по майчин дом. Хора, деца са под отломките", пише Зеленски в Туитър.

Веднага след тези съобщения британският премиер Борис Джонсън осъди атаката по болницата и каза, че малко неща могат да бъдат по-извратени от това да вземеш на прицел уязвими и беззащитни хора. Джонсън добави, че Великобритания проучва как да предостави повече подкрепа на Украйна, за да се защитава срещу въздушните удари и че ще държи Путин отговорен за неговите ужасни престъпления.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 44 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: