Отидете към основна версия

834 20

Конгресът на САЩ подкрепи забраната за внос на руски петрол

  • сащ-
  • галсуване-
  • русия

Гласуване в Камарата на представителите

Снимка: БГНЕС/EPA

Камарата на представителите на Съединените щати гласува с 414 на 17 гласа в подкрепа на законодателство, което забранява вноса на руски петрол в САЩ, съобщи БНР.

Без да се концентрира единствено върху забраната за внос на руски петрол, законопроектът, който в момента се придвижа в Конгреса, също така ще подкрепи преразглеждането на мястото на Русия в Световната търговска организация (СТО) и допълнително ще формализира прилагането на санкции от САЩ срещу държавните служители на Москва във връзка с предполагаемите нарушения на правата на човека.

Законодателите и на двете водещи партии са готови да предприемат действия, които рискуват повишаване на цените на горивата в САЩ.

След като бъде одобрен в Камарата на представителите на САЩ, законопроектът ще бъде изпратен в Сената на САЩ за по-нататъшно разглеждане.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.

Свързани новини

  • САЩ: Санкциите срещу Русия са безсрочни

    Министърът на търговията на САЩ Джина Раймондо каза, че експортният контрол, наложен на Русия от САЩ и техните съюзници в отговор на инвазията на Влад ...
    10.03.2022
    2 336
    27
  • Обявяват жена в САЩ за руски шпионин

    Жена, с двойно руско-американско гражданство, е обвинена в това, че е действала като шпионин в САЩ, според съдебни документи, в които се казва, че е у ...
    09.03.2022
    1 787
    25