Last news in Fakti

9 Март, 2022 14:23 1 777 25

Обявяват жена в САЩ за руски шпионин

  • сащ-
  • русия-
  • шпионаж-
  • двойно гражданство

Жена, с двойно руско-американско гражданство, е обвинена в това, че е действала като шпионин в САЩ

Обявяват жена в САЩ за руски шпионин - 1

Жена, с двойно руско-американско гражданство, е обвинена в това, че е действала като шпионин в САЩ, според съдебни документи, в които се казва, че е управлявала организации, които "се стремят да разпространяват руска пропаганда", разказват от CNN, цитирано от vesti.bg.

Елена Брансън беше обвинена, във вторник, в това, че е действала, и заговорничила да действа, незаконно в САЩ, като агент на руското правителство и умишлено не се е регистрирала, съгласно "Закона за регистрация на чуждестранни агенти".

В жалбата се твърди, че Брансън е избягала в Русия през 2020 г.

Поне от 2011 година, Брансън е работила от името на руското правителство, и руски официални лица, за прокарване на руските интереси в САЩ, това се казва в жалбата.

Прокурорите твърдят, че тя е координирала срещи за руски служители, за да лобират американски политически служители и бизнесмени е и управлявала организации за публично популяризиране на политиките на руското правителство.

Обвиненията идват на фона на напрежението между САЩ и Русия, което продължава да се засилва след инвазията на Русия в Украйна.

Прокурорите казват, че Брансън е разменила поредица от имейли, през март 2016 година, с руски министър, който я помолил да организира среща с Доналд Тръмп, който тогава беше кандидат за президент на Републиканската партия, или с неговата дъщеря, в Ню Йорк. В жалбата се казва, че Брансън е изпратила на министъра проектописмо, до вече бившия президент, с което го е поканила на Руския форум в Ню Йорк през април 2016 година, но няма индикации, че Тръмп или децата му са присъствали на срещата.

Прокурорите твърдят, че Брансън е ръководила организация в Ню Йорк, за която се твърди, че е получила "десетки хиляди долари финансиране от руското правителство и е приемала преки заповеди от руски служители, относно събития и публични съобщения", според оплакване.

Американският прокурор за Южния окръг на Ню Йорк, Деймиън Уилямс, каза, че се твърди, че Брансън е общувала с президента на Русия, Владимир Путин, и се е срещнала с високопоставен руски министър, преди да създаде "пропаганден център" в Ню Йорк.

„Особено предвид текущите глобални събития, необходимостта от откриване и възпрепятстване на опити за чуждо влияние, е от решаващо значение и Южният окръг на Ню Йорк е горд да направи своята роля в борбата срещу тиранията“, добави той.

Прокурорите казаха, че от ФБР са интервюирали Брансън, през септември 2020 година, и че тя невярно е твърдяла, че никога не е била молена от руски служители да координира срещи между американски бизнес лидери или политици и руски правителствени служители.

Офисите на организацията бяха претърсени от ФБР, през 2020 година, и прокурорите твърдят, че Брансън е отлетяла за Москва около месец след претърсването.

През 2021 година, Брансън направила интервю с руската държавна мрежа "Russia Today", където казала, че е напуснала САЩ, защото е уплашена, и смята, че е вероятно да бъде арестувана, ако остане в страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SH BG

    31 7 Отговор
    И макартизма вече не може да помогне на сащистанците... :::)))

    Ха, ха, ха... :::)))
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хисторик

    34 9 Отговор
    Политиката на краварите напомня на Райх 3!
  • 4 101010

    34 8 Отговор
    Всеки който прочете внимателно статията ще разбере че госпожата не е правила нищо незаконно в Съединените щати
  • 5 „РУСИЯ Е В НЕЖИВО СЪСТОЯНИЕ”

    8 26 Отговор
    ВСИЧКИ ЕМИГРАНТИ ОТ РУZСИЯ ЖИВЕЕЩИ В РАЙОНА БРАЙТЪН БРИДЖ НАРЕЧЕН МАЛКАТА ОДЕСА ГОВОРЯТ НА АНГЛИЙСКИ И КАЗВАТ ЧЕ СЕ СРАМУВАТ ОТ РУСИЯ👌👌👌

    Коментиран от #7, #10, #14, #15

  • 6 Тодор Живков

    24 7 Отговор
    Всеки,който повярва на тази пропаганда е със пилешки мозък.
  • 7 А смеят ли да кажат

    16 4 Отговор

    До коментар #5 от "„РУСИЯ Е В НЕЖИВО СЪСТОЯНИЕ”":

    Нещо друго
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 М3 голд

    18 4 Отговор
    Не разбрах, тази жена как е действала: официално, открито или тайно. Сигурно има договор н юридическото лице за дейността си, предмет.... и ценова част. Няма данни да е събирала и предавала поверителна информация, а се казва, че е "агент за влияние". На кого и за какво влияе не става ясно. След обиска избягала. Ами страхува се жената. Винаги може да е набедена и при сегашните стечения на обстоятелствата да се отчете ефективна дейност.
  • 10 Дядя

    21 4 Отговор

    До коментар #5 от "„РУСИЯ Е В НЕЖИВО СЪСТОЯНИЕ”":

    В брайтън Бийч дори надписите на магазините са руски!
  • 11 Пипо

    18 4 Отговор
    Въй!Представяте ли си,ако в България съдеха за ,,управляване на организации,които се стремят да разпространяват Задокеанска пропаганда"?
    Почти целият ни политически,,елит" трябваше да е в затвора за шпионаж.Опазил ни Господ!

    Коментиран от #24

  • 12 А така

    15 4 Отговор
    Те да видиш.Мислех си,че ловят вещици и руски шпиони само у нас а то се оказа,че и у тях.
  • 13 вещица

    10 6 Отговор
    лудите сатанистонанисти пак ще ме ловят за дръжката на метлата
  • 14 Тиквата

    13 5 Отговор

    До коментар #5 от "„РУСИЯ Е В НЕЖИВО СЪСТОЯНИЕ”":

    Няма Брайтън Бридж, има Брайтън Бийч до Кони Айлънд, там се чува само руска реч, няма един надпис на английски.
  • 15 Любопитен

    15 2 Отговор

    До коментар #5 от "„РУСИЯ Е В НЕЖИВО СЪСТОЯНИЕ”":

    Ами като този квартал в Ню Йорк е така да се каже руски Защо се казва малката Одеса нали Одеса е в Украйна уж
  • 16 пьешу

    10 6 Отговор
    целият текст е бълнувания на сива кобила. ако това е нивото на службите, които защитават интересите на държавата, жална им майка на краварите.

    Коментиран от #21

  • 17 БгПатриот

    6 10 Отговор
    и българия е пълна с руски шпиони и продажници работещи за интересите на русия !!
  • 18 Иван

    10 5 Отговор
    В кравария могат да те осъдят и само за това,че си жив! Това е тяхната демокрация, към която вървим уверено и ние! Лек път!!!

    Коментиран от #23

  • 19 нашия

    8 4 Отговор
    Симонче , кой ти ги превежда тия статии толкова зле,предполагам "чичко Гугъл"....ти прочете ли какво е написано и какви "чудеса от героизум" е направил с превода "чичко Гугъл"...тоя български е почти толкова зле колкото и българския който използва "просто Киро"....бива бива желание да напишеш и ти нещо ,но дай поне смислово и граматически да е правилно....
  • 20 В.В.П.

    9 4 Отговор
    Сащ да се махат от България!!.Нещастници.Въъън от земята ми!!
  • 21 нашия

    10 4 Отговор

    До коментар #16 от "пьешу":

    номера е да те "обвинят",а ти след това доказвай,че нямаш сестра...
  • 22 Бодак

    7 4 Отговор
    "управлявала организации, които "се стремят да разпространяват руска пропаганда" "

    PRопагандата и PR-чиците възхищават все повече и повече. PRопагандата е издигната във висше изкуство -- изкуството да изменяш действителността и да създаваш правилното измерение в което да запратиш всички невежи "умове" на Земята.
    Дори илюзионното изкуство / фокусничество, белднее пред медийните илюзии -- да накараш милиони да видят неща, които не съществувт и само чрез едно подходящо съчетание от думи, да засилиш невежите "умове" в друго измерение.. И тяка да съчетаеш словата, че да ги накараш да приемат илюзията за истина, въображаемото за действително.
    Худини щеше да потръпне, но д-р Гьобелс би бил възхитен от изкусттвото на PRопагандата -- издигната в самостоятелен клон илюзионно изкуство
  • 23 Бодак

    3 4 Отговор

    До коментар #18 от "Иван":

    "В кравария могат да те осъдят и само за това,че си жив! "

    Има един велик САЩски филм -- от малкото, които имат дълбок смисъл и дават познания -- истинско киноизкуство, а не конозрелище.
    Филма се казва Магистрала 60. Там се дава десйтвителността и изкривяването и.
    Най-якия епизод е когато главния герой отива на едно място . Там веднага го обвиняват в нещо, което не е направил. Човекът е смаян, но му съобщават, че трябв да си намери адвокат и да докаже че е невинен. Оказва се това е някакъв град на всякакви юристи.. В този епизод една местна адвокатка описа по блестящ начин в какво в същност е превърнато правото -- бизнес. Начина по който го направи е неповторим -- изумителна ирония, чрез която се разобличава въображаемата действителност и показват същината
  • 24 Бодак

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "Пипо":

    "" Въй !Представяте ли си,ако в България съдеха за ,,управляване на организации, които се стремят да разпространяват Задокеанска пропаганда"? Почти целият ни политически,,елит" трябваше да е в затвора за шпионаж.Опазил ни Господ!""

    Едно време мняз Телериг писа писмо до Императора на Римската Империя (изт) да му даде своите хора в България, уж да избяга в Константинопол с тяхна помощ. Императорът клъвна. Княз Телериг извърши Специална Операция по обезреждане на чуждите агенти в Бълария.
    Сега, чуждите агенти в България не се крият -- чувстват се като в у дома си -- Завладяна страна в който слугинажът / чуждите агенти -- проводници на чужди интереси са на почит от т.н. водещи "медии" и помежду си.
  • 25 Ех жалки сащисани

    4 4 Отговор
    Какво се опитвате да правите? Пръдня с мрежа за пеперуди ловите. Психясалите банкерчета на щраусови яйца ви насадиха с безумната си алчност. Чудят се с каква "сензация" да отвлекът на зомбираните вниманието от истинските проблеми.