Отидете към основна версия

3 073 53

Pfizer: Няма да спрем доставките за Русия, но ще дарим всеки долар на Украйна

  • пфайзер-
  • доставки-
  • украйна-
  • русия-
  • дарение-
  • война

По хуманитарни причини лекарствата бяха изключени от санкции срещу Русия

Снимка: Shutterstock

"Pfizer" не може да спре доставките на ваксина срещу Ковид-19 в Русия, но парите от продажбите ѝ ще отидат в подкрепа на Украйна. Това съобщиха от компанията, предадоха bgonair.bg.

По хуманитарни причини лекарствата бяха изключени от санкции срещу Русия.

"Доброволното спиране на нашите лекарства към Русия би било в пряко нарушение на нашия основен принцип да поставяме пациентите на първо място.
Поддържането на доставките на лекарства за Русия обаче не означава, че ще продължим да работим както обикновено в Русия. "Pfizer" ще дари всички печалби от руското дъщерно дружество за каузи, които осигуряват пряка хуманитарна подкрепа на народа на Украйна. Това ще бъде в допълнение към всички други наскоро обявени дарения от "Pfizer" за Украйна", гласи съобщение на сайта на дружеството.

Компанията прекратява извършването на нови клинични изпитания в Русия. "Pfizer" ще работи с FDA и други регулатори, за да прехвърли всички текущи клинични изпитвания към алтернативни обекти извън Русия.

"Тези решения са в съответствие с нашите ценности, че пациентът е на първо място. Но и гарантират, че всеки долар печалба от Русия, ще укрепи Украйна и нейния народ. Във времето докато украинците продължават храбро да защитават своята нация и свободата от непредизвиканата и неоправданата атака", пише още в позицията на компанията.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 38 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: