Отидете към основна версия

6 884 107

Турция: Русия трябва да бъде изслушана, за да може да бъде разбрана

  • турция-
  • русия-
  • дело-
  • отношения-
  • посредник

Ако всички горят мостовете си с Русия, тогава кой ще говори с нея накрая, заяви говорителят на турския президент

Снимка: Shutterstock

Турция и другите нации все още трябва да разговарят с Русия, за да помогнат за прекратяване на войната в Украйна, каза в неделя говорителят на турския президент, добавяйки, че Киев се нуждае от повече подкрепа, за да се защити, предаде Агенция "Ройтерс".

Турция има добри отношения както с Русия, така и с Украйна и се опита да посредничи в продължилия месец конфликт.

„Ако всички горят мостовете си с Русия, тогава кой ще говори с нея в края на деня“, каза Ибрахим Калин на международния форум в Доха.

„Украинците трябва да бъдат подкрепяни с всички възможни средства, за да могат да се защитават... но Русия трябва да бъде изслушана, по един или друг начин, за да може да бъде разбрана".

Президентът на Украйна, Володимир Зеленски, призова Запада да даде на страната танкове, самолети и ракети, за да отблъсне руските сили. Западът отговори на руската инвазия, като наложи широки икономически санкции на Москва.

Анкара казва, че нахлуването на Русия е неприемливо, но се противопоставя на западните санкции и не се присъединява към тях.

Икономиката на Турция, която вече е напрегната от декемврийската валутна криза, разчита в голяма степен на руската енергетика, търговия и туризъм. От началото на войната, на 24 февруари, хиляди руснаци пристигнаха в Турция, виждайки я като сигурно убежище от санкциите.

Ахмет Бурак Даглиоглу, ръководител на инвестиционния офис в Турция, каза на форума отделно, че някои руски компании преместват дейността си в Турция.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 50 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: