Отидете към основна версия

5 480 62

Кадиров: Мариупол е освободен на 95%

  • разман кадиров-
  • мариупол-
  • украйна-
  • русия

Почти прогонихме бандеровците, нацистите и чеченско говорещите шейтани, заяви лидерът на Чечения

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Мариупол е почти напълно освободен, животът се връща в града", написа в канала си Telegram шефът на Чечения Рамзан Кадиров, който беше там в началото на седмицата.

„Мариупол вече е освободен на 90-95 процента от бандеровци, нацисти и чеченско говорещи шейтани. Животът постепенно се връща на територията на града, освободен от тях. Хората излизат по улиците от убежищата си, уморени от канонадата на експлозиите и глада. Някои дори карат колите си, има и такива, които промениха решението си да се преместят в Ростов на Дон и се върнаха в Мариупол с личен транспорт“, пише изданието.

Ръководителят на региона каза, че Адам Делимханов, депутат от Държавната дума от Чечения, който е в Мариупол, работи в тясно сътрудничество с командващия 8-ма армия генерал-лейтенант Андрей Мордвичев. Те обикалят територията, инспектират местата, "където бандитите могат да се скрият", идентифицират потенциални огневи позиции.

„Използвайки заловеното радио „Азов“, Адам Султанович предложи украинците, които по измамен начин бяха привлечени в редиците на бандитите, да се предадат на руската страна. За командирите на Азов обаче милост няма да има“, завърши Кадиров.

При обявяването на ДНР през 2014 г., Мариупол с население от около 450 000 души беше вторият по големина град в републиката след Донецк. През юни същата година украинските сили за сигурност си възвърнаха контрола над него. На 7 март 2022 г. Александър Семьонов, заместник-командир на батальон „Восток“ на ДНР, каза, че градът е обкръжен и е започнало прочистване на определени райони.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 78 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: