Отидете към основна версия

12 250 86

Владимир Чуков: Неефективността на руската армия е голяма, всяка втора ракета не стига своята цел

  • владимир чуков-
  • руска армия-
  • неефективност-
  • ракета-
  • цел

Случилото се в Буча го има записано на сателити, няма как да се скрие. Труповете, за които руснаците твърдят, че са провокация, стоят там от началото на март, коментира международният анализатор

Снимка: NovaNews

Войната в Украйна е най-прозрачната - тези 150 000 хиляди руски войници, които влязоха в Украйна - имаме всичките им имена. Случилото се в Буча го има записано на сателити, няма как да се скрие. Труповете, за които руснаците твърдят, че са провокация, стоят там от началото на март. В руската армия не са професионални военни, а просто касапи, главорези". Това заяви за "Твоят ден" по NovaNews международният анализатор проф. Владимир Чуков.

По думите му американците са дали на украинците около 2 млрд. имена. "Бях шокиран от факта, че мотострелковата бригада са хора от Хабаровск, има от Дагестан, Башкордистан и Чечня. Около 30% са милиционери. Това говори за състоянието на руската армия - не са професионални военни, а просто касапи, главорези. Нито един не е от големите градове, всички са от Далечния изток или кавказци. Основното им занятие е казармата", разкри той.
Според него има споразумение към пунктовете, лесни за договаряне - статутът на Украйна, отношенията с НАТО и статутът на руския език. "Проблемът са териториите, с това украинците няма как да се съгласят. Планът на Путин се провали тотално - да се окупира цялата страна, план Б също - да се раздели на две. В момента се опитват да вземат Луганск и Донецк, както и коридора между Донбас и Крим, както и Югозападна Украйна - да я отрежат от Черно море, нещо много малко вероятно", коментира проф. Чуков. И допълни, че неефективността на руската армия е голяма - 20 и 60% - всяка втора ракета не стига своята цел. За него няма да има отстъпление, а на масата е поставено и руското присъствие в Крим.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 86 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: