Отидете към основна версия

5 426 81

Руските въоръжени сили са унищожили пускови установки на С-300

  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • с-300-
  • словакия-

Поразени са четири пускови установки С-300 и 25 военни

Снимка: Shutterstock

Руските въоръжени сили са унищожили пускови установки на зенитно-ракетни комплекси С-300, доставени в Украйна от Европа, каза на брифинг говорителят на Министерството на отбраната Игор Конашенков, цитиран от РИА Новости.

„В неделя, 10 април, високоточни ракети с морско базиране „Калибр“ в южните покрайнини на град Днепропетровск унищожиха оборудване на зенитно-ракетния дивизион С-300, който беше доставен на режима в Киев от една от европейските държави и се намираше в хангар. Поразени са четири пускови установки С-300 и до 25 души военен персонал от украинските въоръжени сили", каза генерал-майорът, пише РИА Новости.

Освен това в района на Успеновка е бил изключен радарът за осветяване и насочване на системата за противовъздушна отбрана С-300. Миналия петък словашкият премиер Едуард Хегер обяви, че Братислава е предала системи за противовъздушна отбрана С-300 на Киев. Както уточни министърът на отбраната на републиката Ярослав Наги, в близко бъдеще страната ще получи вече четвърти комплекс от системата Patriot от САЩ. Москва многократно е заявявала, че доставката на западни оръжия за Украйна само удължава конфликта, а транспортирането на оръжие се превръща в легитимна цел.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 70 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: