Отидете към основна версия

857 11

Шестима американски законодатели пристигат в Тайван

  • тайван-
  • тайпе-
  • законодатели-
  • сащ-
  • отношения

Тайван е изключително окуражаван от САЩ и това обтегна и без това лошите отношения между Пекин и Вашингтон

Снимка: БГНЕС

Група от шестима американски законодатели, включително председателят на комисията по външни отношения на Сената на САЩ, Боб Менендес, кацнаха в Тайван днес за необявено по-рано посещение в подкрепа на острова пред китайския натиск, предаде Ройтерс.

Съединените американски щати нямат официални отношения с Тайван, за който Китай претендира, но са най-важният международен поддръжник и доставчик на оръжие.

Тайван е изключително окуражаван от САЩ и това обтегна и без това лошите отношения между Пекин и Вашингтон.

Двупартийната група, която ще се срещне с президента на Тайван, Цай Инг-вен, в петък сутринта по време на двудневното си посещение, пристигна на летището в центъра на Тайпе Сонгшан със самолет на ВВС и беше поздравена от тайванския външен министър, Джоузеф Ву.

Посещението показва "твърдата" природа на отношенията между Тайван и САЩ, каза в изявление говорителят на канцеларията на президента, Ксавие Чанг.

„Президентската канцелария очаква с нетърпение да продължи да задълбочава партньорството между Тайван и САЩ чрез този обмен лице в лице и да продължи да работи заедно, за да допринесе за глобалния и регионален мир, стабилност, просперитет и развитие“, добави той.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.

Свързани новини