Отидете към основна версия

13 815 26

Държава без военен парад на 9 май

  • казахстан-
  • военен парад-
  • отмяна-
  • икономии-
  • средства

Така Казахстан реализира икономии

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Министерството на отбраната на Казахстан, поради икономии на разходи и необходимост от решаване на други проблеми, не планира тази година да проведе военен парад посветен на Деня на защитника на Отечеството на 7 май и Деня на победата на 9 май

„По-специално приоритет е поддържането на необходимото ниво на бойна готовност и мобилност на въоръжените сили, изпълнение на задачи за осигуряване на сигурността и отбраната на държавните и военни обекти“, се казва в съобщение на пресслужбата на министерството на отбраната.

По-рано министерството съобщи, че през 2022 г. не се планира военен парад, посветен на 30-годишнината от формирането на въоръжените сили на Република Казахстан и Деня на победата във Великата отечествена война 1941-1945 г. В същото време са планирани около 50 военно-патриотични събития, както и такива за почит на ветераните от Великата отечествена война и въоръжените сили на Казахстан.

През 2021 и 2020 г. Казахстан също не проведе военен парад в чест на Деня на защитника на Отечеството и Деня на победата поради настоящата епидемична ситуация на фона на разпространението на коронавируса. В същото време във военните гарнизони бяха организирани възпоменателни събития. Представители на Министерството на отбраната и военните власти поздравиха ветераните от Великата отечествена война по местоживеене.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 24 гласа.

Свързани новини