Отидете към основна версия

2 405 9

Украинският регион реши да се присъедини към ДНР

  • украйна-
  • донецката народна република-
  • днр-
  • денис пушилин-
  • розовски район-
  • запорожка област

Населението единодушно подкрепя инициативата за временно присъединяване

Снимка: Shutterstock

Розовски район на Запорожка област иска да се присъедини към Донецката народна република (ДНР), съобщи военният кореспондент на ВГТРК Андрей Руденко, като поясни в своя Telegram канал, че по време на гласуването в народното събрание това решение е било подкрепено единодушно.

Населението единодушно подкрепя инициативата за временно присъединяване, става ясно от видео, публикувано в Telegram канала на репортерът на руската държавна телевизия Андрей Руденко. Няма несъгласни или въздържали се от предложението за присъединяване към ДНР.

„Розовският район на Запорожие организира и проведе самостоятелно среща, на която присъстваха хора, упълномощени от местните жители да вземат решения“, уточни журналистът. Кадрите, публикувани от Руденко, показват как присъстващите гласуват „за временно присъединяване“ към ДНР.

Видеото, качено от журналиста показва как след поканата от властите за гласуване по въпроса за присъединяване към Донецката народна република всички присъстващи изразяват подкрепата си за това предложение. В началото на април ръководителят на ДНР Денис Пушилин и секретарят на Генералния съвет на „Единна Русия“ Андрей Турчак издигнаха руския флаг и знамето на победата в село Розовка, Запорожка област.

Присъстващите на това събитие придружиха поставянето на знамената с викове "Ура" и скандираха: "Русия!". Ръководителят на ДНР също така отвори приемна в Розовка.

По-рано беше съобщено, че руското министерство на отбраната се е обърнало към властите в Киев.

Агенцията призова украинските власти да наредят на бойците да сложат оръжие.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 33 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: