Отидете към основна версия

1 404 44

Зеленски: Рано или късно, ние печелим

  • президент-
  • володимир зеленски-
  • годишнина-
  • война-
  • история-
  • победа

"Няма да дадем на никого нито една част от нашата история"

Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски, отбелязвайки победата над нацистка Германия във Втората световна война, заяви днес, че страната му ще спечели във войната си с Русия и няма да отстъпи никаква територия, предаде Агенция Ройтерс.

"В Деня на победата над нацизма ние се борим за нова победа. Пътят към нея е труден, но не се съмняваме, че ще победим", каза той в писмено обръщение.

Русия, която нахлу в Украйна на 24 февруари, също отбелязва годишнината от победата на Съветския съюз във Втората световна война.

Зеленски каза, че украинците са свободен народ, който се е борил за защита на земята си много пъти в историята и е имал свой „собствен път“.

„Днес ние водим война по този път и няма да дадем на никого нито късче от нашата земя и няма да дадем на никого нито една част от нашата история“, каза той.

"Гордеем се с нашите предци, които заедно с други нации от антихитлеристката коалиция победиха нацизма. И няма да позволим на никого да анексира тази победа, няма да позволим тя да бъде присвоена."

И добави: "Няма окови, които да вържат свободния ни дух. Няма окупатор, който да пусне корени в свободната ни земя. Няма нашественик, който да управлява свободния ни народ. Рано или късно ние печелим."

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 32 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: