Отидете към основна версия

1 685 52

Украинка изкачи Еверест

  • украинка-
  • еверест-
  • украйна-
  • война-
  • антонина самойлова

Антонина Самойлова изкачи Еверест, за да докаже "непобедимостта на украинския дух"

Снимка: Shutterstock

Жена от Украйна стана първа от нейната страна, която изкачва връх Еверест. Това постижение цели да покаже "непобедимостта на украинския дух", заяви 33-годишната Антонина Самойлова, предаде ДПА.

"Украинското знаме трябва да се вее на покрива на света като символ на непобедимостта на украинския дух, особено докато нашият народ преживява толкова трудни времена", допълва тя пред уебсайта "Еверест кроникъл".

Украинката се надява, че мисията ѝ ще повиши морала на украинските ѝ сънародници и на президента Володимир Зеленски. Тя разказа, че баща ѝ и брат ѝ се сражават срещу руснаците и допълни, че вярва, че Украйна ще излезе победител.

Самойлова, която е мениджър на ресторант в Киев заедно с партньора си, е изкачила много от високите планини в света, става ясно от нейния уебсайт. В последния момент тя взела решение да изкачи Еверест, разказва самата тя пред "Еверест кроникъл". Подвигът е бил извършен рано сутринта в четвъртък. После жената е прекарала нощта в лагер II и е пристигнала благополучно в базовия лагер.

Пролетта е пиковият сезон за хората, които искат да изкачат Еверест. Тази година министерството на туризма на Непал е издало необходимото разрешение само на един украинец и 17 руснаци, съобщиха оттам.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 25 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: