Отидете към основна версия

4 115 67

Русия ликвидира командния пункт на 72-ра бригада на въоръжените сили на Украйна

  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • въоръжени сили-
  • цаповка-
  • харковска област

Министерството на отбраната на Руската федерация обяви поражението на 16 района на концентрация на жива сила и техника на въоръжените сили на Украйна

Снимка: Shutterstock

През изминалия ден руските военни удариха два командни пункта, включително командния пункт на 72-ра механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в района на Цаповка в Харковска област, както и 16 района на концентрация на жива сила и военна техника в с. Красни Лиман. Това съобщи пред журналисти официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от РИА Новости.

Според агенцията руските въоръжени сили са поразили осем огневи точки и пет склада с ракетно-артилерийско оръжие в населените места Владимировка и Константиновка на Донецката народна република (ДНР) и Берестово на Луганската народна република (ЛНР).

По-рано Министерството на отбраната съобщи, че руските системи за противовъздушна отбрана (ПВО) са свалили украински бомбардировач Су-24 край Змийския остров. Освен това руските войски и артилерията на Руската федерация са поразили 345 района на концентрация на жива сила и военна техника на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), допълват от ведомството.

По-рано Министерството на отбраната на Русия заяви, че руската ПВО е прихванала „Точка-У“ и е ликвидирала 15 украински дрона, припомня Лента.ру.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 68 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: